Social

Misterul cadavrului fără mână, tot mai sinistru. Cine este bărbatul al cărui braț a fost găsit în Argeș: criminalul a fost ucis la rândul său

schedule 12 dec. 2023, 08:23

Misterul cadavrului fără mână, tot mai sinistru. Cine este bărbatul al cărui braț a fost găsit în Argeș: criminalul a fost ucis la rândul său
Foto: Capturi video

Brațul găsit într-o zonă de munte din Argeș aparține unui bărbat anchetat pentru crimă, ucis la rândul lui de un asasin misterios. Oamenii legii au indicii că este vorba despre omor, dar încă nu au găsit și restul trupului. 

Cine este bărbatul al cărui braț a fost găsit în Argeș. Anchetat pentru crimă, a fost ucis la rândul său. Cadavrul este de negăsit

Polițiștii au avut ajutor și din partea salvamontiștilor din Gorj, care au venit cu sonar subacvatic dotat cu inteligență artificială, un echipament unic în România. Aparatul ar trebui să îi ghideze și să descopere dacă trupul fără mână este în râul Dâmbovița, în zona barajului de la Dragoslavele, unde a fost găsit braţul. Radarul ar fi dat semnale că a detectat ceva, aşa că doi scafandri au coborât în adâncuri.

„El are trei moduri. Scanează pe scurt, mediu şi lung. Pe toate modurile le-am folosit. Ne-a dat doar pe mediu şi pe scurt, pe lung nu. Lung bate la 50 de metri”, spun scafandrii.

Scafandrii au stat mai bine de două ore în apă, la o adâncime de 9 metri, însă fără succes. Au fost nevoiţi să încheie căutările din cauza vizibilităţii reduse şi pentru că nu mai aveau oxigen. Ei iau în calcul chiar și varianta unei posibile erori a radarului. 

„E posibil să fie şi o eroare, să ecraneze şi ceva din componentele barajului. E mult metal acolo, în zona aia sunt nişte guri de descărcare, asta ce am pipăit. Nu e ceva 100%”, explică scafandrii.

Căutări au fost și pe uscat. Câini special antrenați au încercat să găsească urme, iar zeci de polițiști, jandarmi și salvamontiști au periat un deal din apropierea locului unde a fost găsit brațul, însă în zadar. 

Corpul căutat aparține lui Zoltan Sorin Ștefan, în vârstă de 53 de ani. Bărbatul are amprentele în baza de date a Poliţiei pentru că a fost condamnat în 2015 la 4 ani şi jumătate de închisoare pentru tentativă de omor.

El a încercat să își ucidă iubita în fața unui post de poliție din Călărași. Cei doi erau împreună de 25 de ani, din care 23 trăiți în Bosnia. Atunci, individul a fost descris de familia ca un om violent care își bătea crunt partenera și pe cei trei copii. 

Zoltan Sorin Ștefan a mai avut de-a face cu polițiștii și în anul 1996, când a și fost arestat preventiv. Investigatorii au încercat să vorbească cu unul dintre băieții bărbatului, care nu a putut face, însă, lumină. Criminalul nu ținea legătura cu familia și era singuratic. Anchetatorii susțin că au probe solide că Zoltan Sorin Ștefan a fost ucis. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---