Social

Marius Budăi, oprit la Vama Sculeni. Fostul ministru circula cu o mașină furată. „Am crezut că e o farsă”

schedule 18 dec. 2023, 07:29

Marius Budăi, oprit la Vama Sculeni. Fostul ministru circula cu o mașină furată. „Am crezut că e o farsă”
LCV / Shutterstock

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, alături de europarlamentarul Dan Constantin Șlingu, au fost opriți la vama Sculeni, la intrarea în România, dinspre Republica Moldova, deoarece circulau cu o mașină care figura ca fiind furată.

Fostul ministru Marius Budăi, oprit la vama Sculeni

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, împreună cu europarlamentarul Dan Constantin Șlingu, se întorceau din Republica Moldova în România.

La trecerea punctului vamal Sculeni, polițiștii de frontieră au identificat că oficialii călătoreau cu un autoturism care figura în baza de date ca fiind furat din Belgia, în urmă cu 7 ani. În cele din urmă, mașina a fost confiscată. Poliția a pornit o anchetă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

"Sâmbătă, 16.12.2023, în jurul orei 20:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat la verificările de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un autoturism marca Audi A 6, înmatriculat în România.
În urma verificărilor, s-a constatat faptul că autoturismul în cauză figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autoritățile din Belgia la data de 05.01.2016. În autoturism se aflau doi cetățeni români, mașina fiind înmatriculată pe numele unuia dintre aceștia, în anul 2015.
În cauză a fost dispusă indisponibilizarea autoturismului, cercetările fiind continuate pentru clarificarea situației, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire", a transmis Poliţia de Frontieră. 

Marius Budăi susține că nu este pentru prima dată când iese cu mașina aceasta din țară și anterior nu i s-a mai întâmplat să i se depisteze o asemenea neregulă.

Ba mai mult, fostul ministru menționează că proprietarul autoturismului, deputatul Șlincu, este un cumpărător de bună credință și este singurul păgubit în acest caz.

"Eram în mașina colegului care a cumpărat-o în 2015 de la o persoană din Galați, care fusese luată din Belgia. Colegul meu a cumpărat o de bună-credință. Aseară am aflat că era dată în urmărire din 2016.
Când am intrat în țară ni s-a comunicat că e furată. O să am o discuție cu MAI, sunt 8 ani de când a cumpărat-o. Era deja înmatriculată în România.
Am crezut că e o farsă când ne-au zis că e furată. Ne-au informat despre proceduri, au zis că mașina trebuie să rămână pe loc. Am chemat altă mașină și am plecat spre casă. Poliția de Frontieră și cei de la Vamă au fost profesioniști", a spus Marius Budăi,

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---