Business

Lista celor mai frecvente greșeli din cariera celor mai buni lideri

schedule 10 mar. 2023, 03:03

Lista celor mai frecvente greșeli din cariera celor mai buni lideri
ImageFlow/Shutterstock

Expresia „a greși e omenește” sau „omul din greșeli învață” nu sunt doar niște cuvinte adunate grămadă. Aceste vorbe atrag asupra sa niște lecții de viață extrem de importate, care odată înțelese, ne vor aduce către dezvoltare și succes. Până și cei mai buni greșesc și acest lucru face parte din cursul normal al vieții.

Cei mai buni lideri tot greșesc. Cele mai frecvente greșeli făcute de liderii de top

În ceea ce privește greșelile din parcursul profesional, și acestea sunt absolut normale și mai mult, necesare pentru ca specialistul să se poată dezvolta, să poată învăța și să omită data viitoare aceste decizii incorecte. Până și cei mai buni lideri fac greșeli. Nu există profesioniști care să fi ajuns pe culmile succesului fără ca măcar o dată în drumul său să nu fi făcut greșeli.

Este imposibil să fii mereu corect, să le știi pe toate, să nu îți scape nici cel mai mic detaliu sau măcar o dată să nu faci o alegere care nu îți va aduce rezultatul dorit. Un lider adevărat trebuie să fie o inspirație, o motivație, o realitate pentru subalternii săi. Dar totodată, la rândul său acesta trebuie să învețe, să se inspire și să își aprecieze echipa de angajați.

Liderii au două obligații importante: să învețe din greșeli pe care le săvârșesc și să își împartă experiența proprie cu echipa. Doar în acest mod oamenii se vor afla într-o continuă dezvoltare, învățând unii de la alții. Îți dai seama că ai ajuns să fii un lider adevărat în momentul în care subalternul tău ajunge mai departe ca tine, iar acest lucru te bucură și te face mândru.

Citește continuarea pe wall-street.ro.

Pas important pentru România în dosarul Visa Waiver

Vor călători liber românii în SUA, în viitorul apropiat?

Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!
EUR
EUR: 4.9219 RON
-0.00190
USD
USD: 4.6021 RON
0.02500
GBP
GBP: 5.618 RON
-0.00480
HUF
HUF: 1.2327 RON
0.01170
BGN
BGN: 2.5165 RON
-0.00090
CHF
CHF: 4.9593 RON
0.03030
Convertor valutar

Rezultat: ---