Showbiz

Lidia Buble, condamnată definitiv la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității. Ce se întâmplă cu ceilalți inculpați în dosar

schedule 05 mai 2023, 10:55

Lidia Buble a fost condamnată definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), la un an închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost trimisă în judecată de DIICOT. Cântăreața a mituit doi polițiști de la Rutieră pentru a nu fi testată cu aparatul etilotest. Și unul dintre oamenii legii implicați a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. 

Lidia Buble a fost condamnată definitiv la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității

CAB a respins ca nefondat apelul depus de procurori, fiind menținută pedeapsa aplicată de Tribunalul București în noiembrie 2022. Conform deciziei instanței, Lidia Buble a primit un an de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită. Magistrații au dispus, însă, suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, stabilind un termen de încercare pe o durată de doi ani.

În această perioadă, Lidia Buble trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunității la Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă sau la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Socială Sector 1 București, pe o perioadă de 90 de zile.

În același dosar, unul dintre polițiștii care au primit mită de la artistă, Constantin Marius Miulescu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare și interzicerea ocupării funcției de agent de poliție pe durata unui an. Mai mult, de la el a fost confiscată suma de 450 de lei, reprezentând mita primită de la Lidia Buble.

În cazul celor doi inculpați ( o femeie polițist și un prieten al Lidiei Buble) instanța a dispus disjugerea dosarului și judecarea lor separat. 

Lidia Buble a mituit doi polițiști ca să scape de verificarea etilotest

Procurorii DIICOT au prins-o întâmplător pe Lidia Buble că i-a mituit pe cei doi agenți de la Rutieră. În noaptea de 15 februarie 2021, vedeta s-a urcat la volan și s-a deplasat la o benzinărie din apropierea casei sale, pentru a cumpăra o sticlă cu apă.

După ce a ieșit din benzinărie, a fost oprită de o patrulă de poliție (un bărbat și o femeie), care i-a cerut actele și declarație pe proprie răspundere, având în vedere că la acel moment era instituită starea de alertă pe fondul pandemiei de COVID-19. 

În acea clipă, Lidia Buble vorbea la telefon cu un prieten, căruia i-a cerut sfatul legat de cum să negocieze cu oamenii legii, știind că a consumat alcool înainte de a conduce, respectiv un pahar de șampanie.

„Inculpata a recunoscut comiterea faptei încă de la momentul audierii sale în calitate de suspect. Aceasta a confirmat faptul că, la data de 15.02.2021, a fost oprită în trafic, în jurul orelor 03,00, de o patrulă de poliţie compusă dintr-un bărbat şi o femeie, ea ieşind dintr-o benzinărie MOL de lângă blocul său, iar în prealabil consumase un pahar cu şampanie.
A mai arătat că a fost oprită la semafor, imediat după ce a ieşit din benzinărie, spre dreapta, circa 50 metri, iar lucrătorul de poliţie, care avea în jur de 30 de ani, i-a bătut în geam solicitându-i să predea documentele pentru control, precum şi declaraţia pe proprie răspundere, fiind în perioada pandemiei şi a restricţiilor.
Nu a avut declaraţia pe proprie răspundere asupra sa şi nici permisul de conducere, iar la momentul respectiv vorbea la telefon, pe speaker, cu o cunoştinţă", se arată în documentele din instanţă.

Polițistul i-a spus solistei că trebuie să o amendeze cu suma de 3.500 de lei, însă, ulterior, i-a suferat că pot ajunge la o „înțelegere”. Lidia Buble a declarat în fața procurorilor că era „timorată” și a acceptat propunerea polițistului, dar că nu avea bani la ea, astfel că a convenit ca cei doi agenți să o urmeze cu autospeciala până la locuința ei pentru a lua cardul, pentru a scoate mai apoi bani de la bancomat și a-i înmâna polițiștilor. 

Maşina este condusă de poliţistă, în timp ce agentul mai tânăr le aşteaptă în faţa blocului. Cântăreaţa se întoarce la maşină, unde poliţista îi cere să nu-i predea banii în mână, ci să-i depună în zona cotierei, în suportul de pahare. 

După ce au revenit în fața blocului, Lidia Buble a făcut schimb de numere de telefon cu polițistul, iar acesta i-a transmis că, în cazul în care va mai avea nevoie de un astfel de ajutor, să apeleze la el ca să rezolve. La audieri, polițistul Marius Constantin Miulescu și-a recunoscut vinovăția. 

Interceptări de la dosar

Lidia Buble: Băi, nici nu-ţi vine să crezi, dacă îţi zic! Doamne, ce idiot! Deci, fii atent! Doamne fereşte! Asta pe lângă faptul că... Nu, vine după mine până acasă, să iau cardu', să-i dau bani, dacă-ţi vine să crezi!

Bărbat: Cum îl cheamă?

Lidia Buble: Nu ştiu cum îl cheamă, da' avea vrăjeală în el, efectiv... Deci... ăsta cred... eu nu ştiu ce se aştepta ... adică ... el ... Doamne... (râde neinteligibil) niciodată nu mi s-o întâmplat aşa ceva. Efectiv, deci se dădea la mine la modul ăla nesimţit, şi-mi zicea: "Ce să... ce să facem domnişoara...?". "Dă-mi amendă, cum ce să faci?" (...)"Păi... ştiţi că între două mii cinci sute şi nu ştiu cât... amenda ..." Zic: "OK. Dă-mi amendă! Muream de sete, ce vrei să fac? Dă-mi amendă!" (...) Păi, da... nu ştiu cum să facem, că nu, amendă nu v-aş da, poate ne ... ăăă... calculăm altfel".

Lidia Buble: Şi zic: "Aaa! Păi, zi aşa! Ce vrei, bani? Vii după mine până acasă, ce să fac? N-am nimic la mine! Am luat bani să iau apă, nu mi-am luat bani să...". Şi vine, mă, după mine ăsta... (râde) Doamne... mă crucesc, nu-mi vine să cred! Da, mă duc să iau cardu'... nici nu ştiu, câţi bani se dă? Eu n-am dat în viaţa mea şpagă la poliţişti. E prima dată, efectiv, ăsta e un ... p... d-ăsta de 27 de ani, 28 de ani, nu ştiu cât are, până în 30, maximum, nu are mai mult de 30.

Bărbat: Da, da, da. Ăăă... dă-i cinci sute de roni.

Lidia Buble: Vaai! Da' apropo, ştii ce... ştii de ce-mi era frică? Pentru că el a coborât din maşină, Doamneee, numai Dumnezeu nu ştiu... nu ştiu cum l-am luat, l-am îmbârligat, coborâse cu fiola, îmi era că dacă mi-o pune... Da, da, da! Ştiu... Eu tocma' eram pe whatsapp-ul cu tine şi îţi scriam, după aia ştergeam, ştii? Că tu.. asta vroiam să-ţi spun!

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---