Politic Social

Ligia Deca, un nou mandat de ministru al Educației. Câte voturi a obținut

schedule 14 iun. 2023, 14:28

Ligia Deca, un nou mandat de ministru al Educației. Câte voturi a obținut
lcv/Shutterstock

Ligia Deca a câștigat un nou mandat de ministru al Educației. Aceasta a obținut aviz favorabil în comisiile reunite.

Ligia Deca, aviz favorabil pentru un nou mandat de ministru

Astăzi, Ligia Deca a obținut un aviz favorabil în Parlament un nou mandat în funcția de ministru al Educației. Aceasta a înregistrat 32 de voturi "pentru” și 8 voturi "împotrivă”.

În timpul dezbaterii, vicepreședintele Comisiei Szabo Odon a afirmat că în noul program de guvernare nu este întâlnit învățământul minorităților naționale și că nu a găsit "angajamentele guvernamentale cu privire la salarizare”.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că drepturile minorităților, dreptul copiilor de a învăța în limba maternă și sprijinul acordat învățământului minorităților a fost o constantă în discuțiile din Legile Educației, de altfel drepturile minorităților fiind garantate cel puțin la nivelul la care au fost garantate în Legea în vigoare.

„Este bine să fim optimiști”

Totodată, ministrul Educației spune că domeniul învățământului va beneficia de majorări generoase, poate și mai mari decât s-a discutat anterior cu federațiile.

„În ceea ce privește angajamentul guvernamental referitor la salarizare din programul de guvernare, la priorități, la nivel general, este specificată creșterea nivelului de salarizare din învățământ și asigurarea finanțării pentru formarea continuă a cadrelor didactice.
În mod evident, în funcție de evoluțiile discuțiilor pe Legea salarizării unitare este bine să fim optimiști să ne gândim că sectorul educațional va beneficia de creșteri generoase, poate chiar mai generoase decât ceea ce am discutat cu federațiile, dar asta rămâne să vedem în funcție de disponibilitățile economice ale României”, a spus Ligia Deca.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---