Educație Social

Deca: „În calitate de ministru al Educaţiei, voi lupta ca profesia de dascăl să fie una respectată”

schedule 10 mai 2023, 17:18

Deca: „În calitate de ministru al Educaţiei, voi lupta ca profesia de dascăl să fie una respectată”
LCV / Shutterstock

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, miercuri, în Parlament, că va face tot ce îi stă în puteri pentru ca profesia de dascăl să fie una respectată. În timpul discursului său din plen, peste 10.000 de profesori protestau în Capitală.

Ligia Deca, despre meseria de profesor în societate

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că pachetul de legi ale educaţiei reprezintă un proiect cu mari speranțe pe care coaliţia de guvernare şi l-a asumat. Deca spune că proiectul presupune schimbări radicale, deoarece învățământul din România are nevoie de toată susținerea.

„Ministerul Educaţiei, prin echipa sa şi cu ajutorul întregii societăţi, a elaborat un pachet de reforme coerente, predictibile. Vorbim despre o modificare radicală a sistemului de învăţământ, iar investiţiile, prioritizarea zonelor defavorizate la alocările bugetare şi măsurile care vizează întregul succesul pe întregul parcurs educaţional sunt doar câţiva dintre pilonii de bază ai acestui proiect. Învăţământul românesc are nevoie de toată susţinerea. Protestul cadrelor didactice de astăzi confirmă acest lucru”, a spus Ligia Deca.

Ministrul Deca spune că aceste date au fost lămurite şi în discuţiile pe care le-a avut cu reprezentanţii federaţiilor sindicale din învăţământ. De asemenea, Ligia Deca a spus că va face tot posibilul ca profesia de dascăl să fie respectată în România, mai ales din punct de vedere al salariului.

„Ne dorim aceleaşi lucruri. În calitate de ministru al Educaţiei, voi lupta ca profesia de dascăl, de cadru didactic, să fie una respectată, inclusiv din punctul de vedere al salarizării şi al sprijinului şi respectului pe care li-l acordăm. Munca profesorilor trebuie apreciată, iar în Ministerul Educaţiei vor găsi totdeauna un partener”, a mai spus ministrul Ligia Deca.

Miercuri, peste 10.000 de persoane au participat la protestul sindicaliştilor din Educaţie.

„Lacătul pe şcoala. Grevă generală”, scrie pe pancartele profesorilor.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9746 RON
0.00020
USD
USD: 4.5756 RON
0.00210
GBP
GBP: 5.8203 RON
-0.00560
HUF
HUF: 1.2905 RON
-0.00250
BGN
BGN: 2.5434 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.0327 RON
0.00430
Convertor valutar

Rezultat: ---