Social Educație

Modificări la Evaluarea Naţională 2024 şi Bacalaureat 2024. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

schedule 04 ian. 2024, 10:51

Modificări la Evaluarea Naţională 2024 şi Bacalaureat 2024. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei
Tyler Olson/Shutterstock

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunțat că există câteva schimbări la Evaluarea Naţională 2024 şi Bacalaureat 2024, începând din acest an.

Schimbări la Evaluarea Națională 2024 și Bacalaureat 2024

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunțat că intervin niște schimbări pentru examenele naționale. Prin urmare, pentru clasa a VIII-a, Evaluarea Națională începe pe 25 iunie, iar pentru clasa a XII-a, probele scrise încep pe 1 iulie.

În acest an, simulările vor avea loc mai devreme cu adaptarea programei după care se vor desfășura simulările pentru a avea mai mult timp de recuperare.

"În funcție de rezultatul simulării, să se poată organiza la scoală sesiuni de consolidare, de recuperare, astfel încât rezultatele de la evaluare să fie unele bune pentru toți copiii. Astfel simulările pentru clasa a VIII-a încep pe 5 februarie, iar pentru clasa a XII-a ele vor începe pe 4 martie.
Evaluarea, atât la simulări, cat şi la examene va fi digitalizata. Sesiunea de Bacalaureat de toamna din acest an s-a desfășurat cu evaluarea digitalizata asta înseamnă că toți profesorii corectori corectează într-o platforma şi se reduce astfel riscul de punctaje greșite din cauza oboselii, încărcarea pentru acel barem, crește si ușurința.
Deci, practic, extindem acest nou sistem modern, digitalizat”, a declarat Ligia Deca, ministrul Educaţiei.

Aceasta susține că a publicat sinteza activității din cea mai provocatoare perioadă a vieții sale, într-un exercițiu de transparență ce pune la un loc munca ei și a echipei de la Ministerul Educației, pe care o coordonează din octombrie 2022.

„Am înțeles mai bine, în acest răstimp, valoarea muncii în echipă, a criticii constructive și a oamenilor care se dedică celui mai mare sistem public din România. Le sunt profund recunoscătoare tuturor celor care fac lucrurile să se întâmple, celor care nu obosesc să muncească pentru binele copiilor și celor care continuă să vadă binele pe care ne străduim să-l facem și să creadă în el.
Sunt convinsă că lucrurile se pot face mai bine. Însă de un lucru puteți fi siguri: înțeleg valoarea lui „împreună”. Iar devotamentul meu și al colegilor de la minister este neclintit de crize, greutăți sau contexte (geo)politice succesive. Vom face tot ceea ce ne stă în putință să transformăm România Educată într-o speranță împlinită pentru fiecare dintre noi.
Vă invit să răsfoiți sinteza activității, care este disponibilă în linkul din primul comentariu", a scris Ligia Deca în postarea de pe Facebook.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---