Showbiz

Ileana Sterp nu este de acord cu botezul copiilor: „O să îmi sară lumea în cap”

schedule 09 mai 2023, 13:09

Ileana Sterp nu este de acord cu botezul copiilor: „O să îmi sară lumea în cap”
Sursa foto: YouTube theXclusive

Ileana Sterp a făcut câteva declarații de-a dreptul interesante despre faptul că nu este de acord cu botezul copiilor, când sunt mici. Cu riscul de a-i enerva pe toți cei care o urmăresc, ea a venit și cu explicații în acest sens. Ce a povestit!

Ileana Sterp, declarații controversate

Ileana Sterp a fost invitată în cadrul emisiunii „În Oglindă”, unde a vorbit despre mai multe aspecte interesante legate de viața sa, despre copiii ei, despre tatăl ei care și-a părăsit familia pe vremea când era doar un copil. Își amintește ziua aceea de parcă s-ar fi întâmplat ieri și a recunoscut, de asemenea, că nu a păstrat legătura cu părintele ei. Din câte a povestit chiar sora manelistului, l-a mai văzut la nunta fratelui ei, pentru că la a sa a refuzat să se prezinte, dar nu a fost surprinsă deloc de gestul ei.

Influencerița a mai discutat cu moderatorul emisiunii online despre botezul copiilor mici, cu care nu este de acord, cu riscul ca lumea să îi sară în cap de pe urma afirmațiilor sale, după cum chiar a precizat chiar ea. Ileana Sterp s-a căsătorit cu un creștin ortodox, iar atunci când a făcut acest lucru și-a asumat totul, chiar și respectarea obiceiurilor, știind ce o aștepteaptă. Când a fost nevoită să o boteze pe fiica lor, Carla, Ileana Sterp a preferat ca acest lucru să nu se întâmple prin scufundare, cum se face clasic, pentru că nu este de acord cu botezul celor mici și crede că Iisus s-a botezat la vârsta de 30 de ani, nu pentru că era păcătos, ci pentru a fi un exemplu pentru omenire.

Mai apoi, vedeta a zis că nu știe cum va proceda în ceea ce privește creștinarea celui de-al doilea copil, fiind de părere că Dumnezeu le va arăta cum este mai bine, așa cum se întâmplă de fiecare dată. Ileana Sterp a zis că un copil nu vine cu păcate pe această lume, tocmai de aceea nu vede rostul botezului la o vârstă atât de fragedă.

Eu după ce am luat decizia să mă căsătoresc cu un bărbat ortodox, am luat decizia să mă căsătoresc cu toate obiceiurile lui. Am știut ce mă așteaptă. Pe Carla, primul nostru copil, am botezat-o în biserica ortodoxă, dar nu a fost un botez prin scufundare. Practic, nu a fost un botez, eu o consider mai mult o binecuvântare. Eu nu sunt de acord cu botezul copiilor mici. Aici iar o să îmi sară lumea în cap. Cred că Iisus s-a botezat la vârsta de 30 și ceva de ani nu pentru că era păcătos, ci să ne fie nouă un exemplu.
Nu știu cum voi proceda la al doilea copil, dar am nădejde în Dumnezeu să ne arate el cum este mai bine. Nu consider că un copil mic vine cu păcate pe lumea asta. Familia soțului este ortodoxă și au fost crescuți cu niște reguli și obiceiuri foarte stricte ortodoxe. Nu spun că e greșit, ei le păstrează cu sfințenie și cred că e cel mai important. Bunicul lui Dani, al soțului, care acum nu mai este printre noi, dar eu îmi aduc aminte de el cu mare drag, a fost călugăr la mânăstire.
Îți dai seama că și el săracul, când a auzit că Dani și-a găsit o fată penticostală, nu i-a fost bine. M-a îndrăgit, l-am simțit și eu pe el. Știi ce mă deranjează pe mine, de fapt, la ortodocși? Ok, sunt anumite obiceiuri, nu e greșit, dar ei nu se întreabă niciodată dacă obiceiul respectiv e de la EL sau de la oameni. Eu cred că majoritatea sunt de la oameni. Mama Geta e foarte maleabilă și ne lasă să alegem ce vrem noi”, a declarat Ileana Sterp, în emisiunea lui Mihai Ghiță.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---