Externe

FBI a împușcat mortal un bărbat care l-a amenințat pe Joe Biden. Pe lista lui erau și alți politicieni

schedule 10 aug. 2023, 07:55

FBI a împușcat mortal un bărbat care l-a amenințat pe Joe Biden. Pe lista lui erau și alți politicieni
Foto: Shutterstock

Agenţi FBI au împuşcat mortal un bărbat, miercuri dimineață, în Provo, statul Utah, în timpul unei operațiuni de arestare și de percheziție care îl viza pe suspectul care ar fi formulat amenințări la adresa lui Joe Biden și a altor politicieni, înainte de vizita președintelui american în acest stat din vestul SUA. 

Agenții FBI au împușcat mortal un bărbat care l-a amenințat pe Joe Biden

Potrivit plângerii penale depuse la Tribunalul Districtual al SUA din Utah, în baza căreia FBI a obţinut mandatul de arestare şi percheziţie, suspectul, care se numea Craig Robertson, a ameninţat „să ia viaţa şi să îi provoace vătămări corporale preşedintelui Statelor Unite”, dar şi altor personalităţi publice, între care procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, relatează CNN şi NBC News. 

Robertson ar fi făcut aceste ameninţări luni. Referindu-se la vizita lui Biden în Utah, din această săptămână, el a spus că trebuie să își pregătească camuflajul și pușca cu lunetă. 

Cât despre presupusa amenințare a lui Robertson la adresa procurorului Bragg, suspectul ar fi spus că magistratul are legături cu George Soros și că vrea să-l omoare într-o parcare. Robertson a menționat și alte nume de politicieni, inclusiv procurorul general al New York-ului, Letitia James, procurorul general al SUA, Merrick Garland, şi guvernatorul Californiei, Gavin Newsom.

Un oficial cu rang înalt al administraţiei a declarat pentru NBC News că liderul de la Casa Albă a fost informat despre raidul FBI de miercuri dimineață, soldat cu moartea suspectului. 

FBI a precizat într-un comunicat că „investighează un incident armat în care a fost implicat un agent, care a avut loc miercuri, 9 august 2023, în jurul orei 6:15 dimineaţa, în Provo, Utah”.

„Incidentul a început atunci când agenţii speciali au încercat să pună în aplicare mandate de arestare şi de percheziţie la o reşedinţă. Subiectul este decedat”, a precizat FBI.
„Secret Service este la curent cu ancheta FBI care implică un individ din Utah care a prezentat ameninţări la adresa unui oficial sub protecţie”, a declarat, la rândul său, serviciul care se ocupă de paza preşedintelui.

Centrul Naţional de Operaţiuni împotriva Ameninţărilor al FBI primise un pont, în luna martie, de la o companie de social media, referitor la un utilizator numit @winston4eagles, care a făcut o postare despre uciderea lui Bragg. 

La momentul postării, Bragg superviza o anchetă penală asupra fostului președinte Donald Trump. La data de 19 martie, doi agenți speciali ai FBI l-au confruntat pe Robertson cu privire la comentariul pe care acesta l-ar fi făcut pe rețelele sociale. Atunci, bărbatul le-a confirmat agenților că el era winston4eagles şi a răspuns că respectivul său comentariu „este un vis”.

Documentul de acuzare mai spune că FBI a analizat şi alte comentarii făcute de Robertson pe o altă platformă socială. Robertson avea o puşcă cu lunetă şi a ameninţat explicit că va ucide şi alţi oficiali publici, inclusiv pe vicepreşedinta Kamala Harris.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---