Politic Social

Dumitru Buzatu a fost suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui

schedule 27 sept. 2023, 11:52

Dumitru Buzatu a fost suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui
LOREDANA CIOBANU / AGERPRES FOTO

Dumitru Buzatu a fost suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui. Decizia a fost luată de prefect.

Dumitru Buzatu, suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui

Dumitru Buzatu a fost reținut și se află în arest preventiv pentru 30 de zile, în timp ce Emil Savin, patronul de la care a plecat denunțul incriminator, ar fi părăsit țara. Prefectul a anunțat că marți, președintele Cosiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost suspendat din funcție.

„Am primit de la Tribunalul Vaslui minuta prin care ni se aduce la cunoștință că s-a aprobat măsura arestului preventiv pentru 30 zile a domnului Buzatu, drept pentru care emitem și noi suspendarea înainte de termen a mandatului lui Buzatu Dumitru. E o premieră”, a afirmat Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui.

În ceea ce privește motivul arestării preventive a lui Dumitru Buzatu, judecătorul a scris că lăsarea în libertate a acestuia ar fi afectat grav încrederea populației în capacitatea organelor judiciare. Există și varianta ca Buzatu să aibă influență asupra martorilor, deoarece printre cei care urmează să fie audiați se află și persoane care i se subordonau.

„Se constată faptul că lăsarea în libertate a inculpatului, pe de o parte, ar afecta grav încrederea opiniei publice în capacitatea organelor judiciare de a reacționa eficient împotriva infracțiunii care face obiectul prezentului dosar, iar, pe de altă parte, ar putea împiedica asupra bunei desfășurări a urmăririi penale având în vedere că în cauză urmează a fi audiați martori asupra cărora inculpatul are un ascendent, fiind subordonați acestuia pe linie profesională”, se arată în motivarea arestării preventive.

De asemenea, în motivarea arestării se mai menționează și faptul că dacă Buzatu ar fi fost lăsat în libertate, ar fi putut influența inclusiv cercetările.

„Inculpatul BUZATU Dumitru ocupă de peste 10 ani funcția de președinte al consiliului Județean Vaslui și conduce Organizația Județeană Vaslui a Partidului Social Democrat fiind o influentă figură politică atât la nivel Județean, cât și la nivel Național, creându-și în acest fel un sistem puternic de relații interpersonale cât și de subordonare cu funcționari din cadrul consiliului județean Vaslui și nu numai. Astfel, lăsarea în libertate a inculpatului ar putea constitui un imbold pentru alți funcționari de a nu avea o atitudine procesuală sinceră în legătură cu faptele cercetate, declarațiile ulterioare putând fi influențate de către inculpat”, se mai arată în motivarea arestării preventive.
„În PSD este un singur om mai vechi decât el, Iliescu. A început să urce prin meticulozitate, i-a crescut puterea, fiind președintele celui mai mare partid în județ, întotdeauna a creat majorități, a impus prefect de PSD, oameni în direcții deconcentrate, unii remarcabili, alții care plimbau câinele, yes-mani”, a declarat Corneliu Bichineț, fost vicepreședinte CJ Vaslui.

Dumitru Buzatu face parte din lumea politică de 30 de ani. În tot acest timp a condus cel mai sărac județ din România.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---