Social

Două locomotive de tren s-au ciocnit violent la Roșiori. CFR pornește o anchetă internă

schedule 05 iul. 2023, 15:05

Două locomotive de tren s-au ciocnit violent la Roșiori. CFR pornește o anchetă internă
Vlad Ispas / Shutterstock

Un accident feroviar a avut loc miercuri dimineață la Roșiori, pe Magistrala 100. Un alt accident similar a avut loc în luna martie.

Accident feroviar la Roșiori

Potrivit Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFER), locomotiva EA 482 a SNTFC CFR Călători s-a ciocnit violent de locomotiva DA 1626 a Cargo Trans Vagon, care era remizată. În urma accidentului, locomotiva CTV a deraiat de un boghiu peste opritorul fix.

”La ora 10,55 o locomotivă a SNTFC CFR Călători, EA 482, a ieșit de la linia 3 a stației Roșiori Nord la linia 1, la manevră, pentru a prelua un tren de călători. În cursul acestei manevre a lovit locomotiva DA a Cargo Trans Vagon”, a declarat directorul general al Agenției de Investigare Feroviară Română (AGIFER), Laurențiu Dumitru.

Acesta a menționat că investigația se va efectua de către administratorul infrastructurii și, în funcție de informațiile obținute, se va decide dacă va interveni sau nu și AGIFER.

”Dacă este vorba de o încălcare clară de reglementări, nu avem noi ce îmbunătățiri să aducem”, a mai spus Laurențiu Dumitru.

La scurt timp, CFR Călători a venit cu o reacție și a anunțat că va demara o anchetă internă.

”Referitor la incidentul feroviar produs astăzi – 5 iulie 2023, în stația Roșiori Nord, în jurul orei 11:00, pentru analizarea cauzelor producerii acestuia se constituie o comisie de cercetare formată din autorități legale competente, iar CFR Călători demarează o cercetare internă. La manevra de regarare efectuată de o locomotivă izolată a CFR Călători – EA 428, s-a produs tamponarea unei locomotive tip DA a unui operator feroviar privat, cu deplasarea acesteia pe linie și deraierea a 3 osii. În urma impactului, personalul feroviar nu a fost rănit. Circulația trenurilor în zonă nu este afectată”, a precizat CFR.

Accidentul din luna martie de la Roșiori

Un tren cu 280 persoane care circula pe ruta Arad-Bucureşti Nord a lovit un marfar, care transporta autoturisme Ford, luni dimineață, în stația Roșiori de Vede. Trenul cu pasageri a trecut pe roșu cu viteză infernală și s-a îndreptat glonț spre marfarul care era pe aceeași linie, la nici 300 de metri.

12 persoane din trenul de călători au suferit răni în momentul impactului, iar patru dintre ele au ajuns la spital. Trenul care ducea mașinile în portul Constanța aparține celei mai mari companii de transport feroviar de marfă din Europa.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---