Social Locale

Două aeronave s-au ciocnit pe Aeroportul din Suceava. Unul dintre avioane era plin cu pasageri

schedule 14 mar. 2023, 17:05

Două aeronave s-au ciocnit pe Aeroportul din Suceava. Unul dintre avioane era plin cu pasageri
Tupungato / Shutterstock

Incident pe Aeroportul din Suceava în această după amiază. Două avioane ale companiei aeriene Wizz Air s-au ciocnit pe pista Aeroportului din Suceava. Aripa unei aeronave a lovit partea din spate a celuilalt avion.

Ciocnire între două avioane pe Aeroportul din Suceava

Ciocnirea dintre cele două aparate de zbor a avut loc pe Aeroportul din Suceava. Ambele aeronave se aflau la partea de îmbarcare, marți după amiază. Unul dintre avioane a încercat să meargă spre pistă și a atins cu aripa coada celui de-al doilea avion.

În unul dintre cele două avioane se aflau pasageri și câțiva dintre aceștia s-au panicat în momentul în care a avut loc ciocnirea. Din fericire, al doilea avion era gol. Autoritățile de la Aeroportul din Suceava au anunțat că nu s-au înregistrat victime în urma ciocnirii, însă mai multe persoane au făcut atacuri de panică.

Pe aeroportul "Ştefan cel Mare" din Suceava au ajuns reprezentanţii mai multor autorităţi şi urmează să stabilească cum a fost posibil acest impact. Cele două aeronave ale companiei aeriene Wizz Air urmau să plece către Dortmund și Londra. Pasagerii care se aflau în aeronava care urma să plece spre Dortmund au fost evacuați din avion. Aceștia au tras o mare sperietură, mulți dintre ei fiind în șoc.

Care sunt primele concluzii ale reprezentanților aeroportului din Suceava

"Mulțumim lui Dumnezeu că s-a întâmplat la sol", comentează un martor.

Potrivit primelor informații, specialiștii spun că ar fi vorba despre o eroare umană din partea unuia dintre piloţii avionului. Reprezentanții aeroportului spun că a fost deschisă deja o anchetă cu privire la acest caz.

Directorul Aeroporului "Ştefan cel Mare" din Suceava, Ioan Măriuţă, a declarat că, în urma accidentului dintre cele două aparate de zbor, acestea vor rămâne la sol şi urmează să se efectueze o anchetă.

"Aeronavele rămân la sol, noi urmăm procedurile legale. E posibil să fie o eroare a pilotului sau a celor care au dirijat aeronava", a precizat Ioan Măriuţă.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---