Locale

Cei doi polițiști șpăgari de la Rutieră, care vânau doar mașini scumpe pe Dorobanți, condamnați la 3 ani de închisoare cu suspendare. Cum operau

schedule 17 nov. 2023, 16:06

Cei doi polițiști șpăgari de la Rutieră, care vânau doar mașini scumpe pe Dorobanți, condamnați la 3 ani de închisoare cu suspendare. Cum operau
Foto: Captura video Observator News/YT

Andrei Pantea şi Valentin Olteanu, cei doi poliţişti de la Rutieră prinşi în timp ce luau șpagă de la șoferi pe Calea Dorobanți din București, au fost condamnați vineri la câte trei ani de închisoare cu suspendare. Cum operau oamenii legii? 

Cum operau cei doi polițiști șpăgari de la Rutieră

Conform deciziei instanței, cei doi polițiști nu au voie timp de patru ani să ocupe o funcție în cadrul structurilor Poliției Române și trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunității pe o durată de 100 de zile, în cadrul ADP Sector 3, Amenajare Edilitară S5 SRL sau în cadrul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Mai mult, judecătorii le-au confiscat sumele primite ca mită, respectiv 11.493 de lei de la Andrei Pantea și 13.627 de lei de la Valentin Olteanu. Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

Andrei Pantea, comisar de poliție în cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București - Brigada Rutieră, și Valentin Olteanu, agent șef de poliție în cadrul DGPMB - Brigada Rutieră, au fost prinși, în aprilie, de către DGA și DNA, pe Calea Dorobanți din Capitală, în timp ce primeau mită de la un conducător auto. 

În imaginile apărute în spațiul public, mașina de poliție în care se afla echipajul cu cei doi a fost oprită în trafic de procurorii DNA și ofițerii DGA, fiind percheziționată sub privirile trecătorilor. 

Șpaga ar fi fost primită de la un bărbat care conducea o mașină cu numere de înmatriculare din Turcia. Procurorii anticorupție notează că, în intervalul 19 martie - 22 aprilie, Andrei Pantea și Valentin Olteanu au primit diverse sume de bani de la 23 de şoferi, pentru a nu-i amenda şi a nu le suspenda permisul de conducere în urma încălcării unor reguli de circulaţie.

„Ca mod de operare, de cele mai multe ori, banii ascunşi între documentele solicitate de către agentul şef de poliţie Valentin Olteanu (asigurare sau certificat de înmatriculare) ajungeau la comisarul Andrei Pantea.
Ulterior, acesta ar fi scos banii, i-ar fi introdus în portofel sau buzunar, iar la sfârşitul programului acele sume de bani ar fi fost împărţite între cei doi.
În contextul menţionat, cei doi suspecţi ar fi fost surprinşi în flagrant de către procurorii anticorupţie după ce ar fi primit de la patru conducători auto suma totală de peste 2.000 lei”, arată anchetatorii. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6386 RON
0.01810
GBP
GBP: 5.8067 RON
-0.01890
HUF
HUF: 1.2671 RON
-0.00220
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0843 RON
0.00950
Convertor valutar

Rezultat: ---