Politic

Cătălin Cîrstoiu respinge acuzațiile de incompatibilitate și conflict de interese

schedule 08 apr. 2024, 14:22

Cătălin Cîrstoiu respinge acuzațiile de incompatibilitate și conflict de interese
Sursa foto: Agerpres
Cătălin Cîrstoiu respinge acuzațiile de incompatibilitate și conflict de interese, invocând invalidarea parțială a raportului guvernamental.

Cătălin Cîrstoiu, candidatul Coaliției PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a negat acuzațiile de incompatibilitate și conflict de interese, în urma unui raport al Corpului de Control al Guvernului din 2020. Raportul, care a fost parțial invalidat, sugera posibile situații de incompatibilitate și conflicte de interese în legătură cu funcțiile deținute de Cîrstoiu la Spitalul Universitar de Urgență București, precum și în cadrul unei clinici medicale private.

Cîrstoiu a declarat că nu există niciun conflict de interese și că raportul Corpului de Control al Primului Ministru "a bătut câmpii". El a menționat că a prezentat un punct de vedere organului de control al Guvernului, care a invalidat o parte din raport, invocând o bază legală incorectă. De asemenea, a subliniat că Agenția Națională de Integritate (ANI) este singura instituție care poate decide în această privință și că, din punctul său de vedere, nu se află în nicio situație de incompatibilitate sau conflict de interese.

Premierul Marcel Ciolacu a comentat pe marginea acestui subiect, afirmând că nu a intervenit pentru a influența raportul și că presupune că acesta a fost trimis mai departe către ANI. Cîrstoiu a mai adăugat că înțelege eforturile unora de a finanța o campanie împotriva sa, dar că nu consideră că aceste acuzații îi afectează integritatea.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---