Politic

Conferința de presă a candidatului Cătălin Cîrstoiu, așteptată pentru clarificarea acuzațiilor de incompatibilitate

schedule 18 apr. 2024, 15:03

Conferința de presă a candidatului Cătălin Cîrstoiu, așteptată pentru clarificarea acuzațiilor de incompatibilitate
Sursa foto: Agerpres
Cătălin Cîrstoiu, candidat PSD-PNL la Primăria Capitalei, refuză conferința de presă privind acuzațiile de incompatibilitate.

Candidatul susținut de alianța PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, se confruntă cu presiuni din partea liderilor coaliției pentru a organiza o conferință de presă în care să răspundă acuzațiilor de incompatibilitate care i-au fost aduse. În ciuda solicitărilor, Cîrstoiu a refuzat să organizeze conferința până la depunerea oficială a candidaturii sale pentru alegerile din 9 iunie.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și premierul Nicolae Ciucă au transmis că este necesar ca Cîrstoiu să clarifice public situația, înainte de a-și depune candidatura. În plus, fostul premier Theodor Stolojan a avertizat că, dacă nu va clarifica acuzațiile, întreaga campanie electorală a PNL va fi afectată negativ.

Cătălin Cîrstoiu a negat acuzațiile de incompatibilitate, afirmând că nu a avut nicio relație contractuală cu o clinică privată și că se simte în continuare susținut de liderii coaliției. Între timp, Gabriela Firea, președintele PSD București, a menționat că situația candidatului va fi discutată într-o întâlnire a coaliției în weekend sau luni dimineața.

Această situație vine în contextul în care Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a propus ca medicii care lucrează în instituțiile publice să facă o declarație pe proprie răspundere că nu direcționează pacienți la privat, în urma investigațiilor care au relevat practici de direcționare a pacienților de la stat către clinici private.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---