Politic

Carmen Iohannis, dans pe ritmuri africane. Cum a reacționat Klaus Iohannis când a fost invitat să se alăture

schedule 16 nov. 2023, 15:51

Carmen Iohannis, dans pe ritmuri africane. Cum a reacționat Klaus Iohannis când a fost invitat să se alăture
Foto: Klaus Iohannis/Twitter

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa au vizitat joi o şcoală de fete din Kenya, unde au asistat și la un dans tradițional. Carmen Iohannis a fost invitată și ea să se alăture. De asemenea, președintele României a fost chemat la dans, însă șeful statului a evitat. Aici se va încheia turneul de zece zile în Africa a cuplului prezidențial. De vineri, Klaus și Carmen Iohannis se vor afla pentru trei zile în Tanzania

Carmen Iohannis a dansat pe ritmuri africane

Klaus Iohannis și soția sa se află în cea de a treia zi a vizitei în Kenya. De la ora 10.30, ei au vizitat un liceu de fete din Nairobi, acesta fiind singurul eveniment de astăzi de pe agenda oficială. Klaus Iohannis a postat un mesaj pe platforma X (fost Twitter), în care s-a declarat „foarte fericit” să viziteze liceul de fete. 

Githua Wamacukuru, parlamentar kenyan, a postat, alături de fotografii, și imagini video, în care se poate vedea că președintele și soția sa asistă la un dans tradițional al unor eleve ale liceului. 

La un moment dat, Carmen Iohannis a fost invitată de către una dintre fetele din grupul de dans să li se alăture. Soția liderului de stat s-a distrat și a făcut câteva mișcări în fața tuturor. Președintele, în schimb, invitat și el „pe ring”, a evitat. 

Din Kenya, în Zanzibar

Următoare destinație a soților Iohannis va fi Tanzania, unde vor merge și în Zanzibar. Cei doi vor vizita principalele atracții turistice. Potrivit agendei oficiale, Klaus și Carmen Iohannis se vor afla în Tanzania de vineri până duminică. Programul anunțat de Administrația Prezidențială pentru cele trei zile este:

  • 17 noiembrie, ora 09:00 - primirea de către președintele Republicii Unite a Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, la State House, Dar es Salaam. Sunt prevăzute convorbiri tête-à-tête, convorbiri oficiale, declarații de presă comune, dejun oficial/
  • 18 noiembrie - vizită de stat în Republica Unită a Tanzaniei. Ora 11.00 - primirea de către Președintele Zanzibarului, Hussein Mwinyi, la State House - Zanzibar. Sunt prevăzute convorbiri oficiale, fotografie oficială, dejun oficial.
  • 19 noiembrie, ora 11.00 - vizită de stat în Republica Unită a Tanzaniei. Ora 11:00 - ceremonie de rămas bun - State House, Dar es Salaam.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---