Locale

Autocar cu zeci de ucraineni, răsturnat pe un drum din Constanța. Un cauciuc ar fi explodat din mers

schedule 10 oct. 2023, 08:56

Autocar cu zeci de ucraineni, răsturnat pe un drum din Constanța. Un cauciuc ar fi explodat din mers
Foto: DSU

Accident cumplit, seara trecută, în județul Constanța. Planul roșu de intervenție a fost activat după ce un autocar cu 90 de ucraineni s-a răsturnat în apropiere de Hârșova. Zeci de pompieri şi paramedici din mai multe judeţe au fost trimişi de urgenţă pentru salvarea victimelor. Şapte dintre pasageri, printre care şi doi copii de 11 şi 12 ani, dar şi o tânără însărcinată, au ajuns la spital. 

Autocar plin cu zeci de ucraineni, accident cumplit pe un drum din Constanța

Accidentul a avut loc puţin după ora 21.00, pe DN 2A, în apropierea localităţii Hârşova. Autocarul se îndrepta chiar spre Ucraina, când, la un moment dat, a pierdut controlul direcției de mers și s-a răsturnat în afara părții carosabile. Unele surse spun că autocarul ar fi transportat mai multe persoane decât permitea capacitatea.

Din primele informaţii, se pare că accidentul a avut loc din cauza exploziei unui cauciuc, dar şi balansului pe care autocarul l-ar fi avut ulterior, având în vedere că era supraincarcat. In interior au fost identificate 90 de persoane. 

„Au fost alocate la faţa locului trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, patru ambulanţe SMURD, două autospeciale de descarcerare, două autospeciale de transport persoane si victime multiple precum şi 6 ambulanţe al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa”, a transmis Oana Manoila, purtător de cuvânt ISU Dobrogea.

Din cei 90 de pasageri, 7 au suferit mai multe răni și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Printre aceste persoane se numără și doi copii de 11 și 12 ani, dar și o tânără însărcinată. 

La ora 24, planul roşu a fost dezactivat şi 7 persoane au ajuns la spital, iar restul au ajuns într-o clădire pusă la dispoziţie de primăria Hârşova. La fața locului au ajuns și polițiștii care au deschis o anchetă. 

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatele etilotest şi drugtest, rezultatele fiind negative”, a declarat Olimpia Ceară, purtător de cuvânt IPJ Constanța. 

Toți ceilalți pasageri care au scăpat teferi au fost găzduiți de Primăria Hârșova, vor fi preluați în cel mai scurt timp de un alt autocar care îi va duce în Ucraina. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9756 RON
-0.00030
USD
USD: 4.6134 RON
0.02300
GBP
GBP: 5.7832 RON
0.00510
HUF
HUF: 1.2824 RON
-0.00140
BGN
BGN: 2.544 RON
-0.00020
CHF
CHF: 5.0909 RON
0.00650
Convertor valutar

Rezultat: ---