Meteo

Ninsori și viscol în toată țara. La Cluj, utilajele de deszăpezire au derapat şi au ajuns în şanţ

schedule 20 ian. 2024, 07:55

Ninsori și viscol în toată țara. La Cluj, utilajele de deszăpezire au derapat şi au ajuns în şanţ
Foto: LUISIANA BIGEA / AGERPRES FOTO

A nins şi a viscolit în această noapte în majoritatea zonelor țării. Și n-au lipsit nici incidentele. La Cluj, utilajele de deszăpezire au intervenit cu greu, iar unele au ajuns chiar în șanț din cauza zăpezii. Iarna a adus probleme și în Suceava, unde un copil a ajuns la spital în urma unui carambol între 4 mașini, produs din cauza ninsorii abundente. Și în București ploaia torențială de aseară s-a transformat în ninsoare. 

În Cluj a început să ningă de vineri seară, iar zăpada depusă pe asfalt a îngreunat circulația mașinilor. Utilajele de deszăpezire au intervenit cu greu sau chiar nu au ajuns deloc la intervenție. Cum este şi cazul unei maşini de deszăpezire care a ajuns în şanţ în timp ce curăţa zăpada de pe şosele.

Un alt utilaj care ar fi trebuit să împrăştie material antiderapant pe şosele a lovit un autocar plin cu pasageri care trebuia să ajungă în Cluj Napoca.

Traficul a fost blocat şi pe drumul judeţean din localitatea Leghia, din Cluj, după ce un autocar cu remorcă, ce transporta 20 de persoane, a derapat în pantă și a ajuns în șanț. 

Un alt accident a avut loc în Suceava, unde s-a produs un carambol între 4 mașini, la ieșire din municipiul Rădăuți, în urma căruia un copil a fost transportat la spital, însoțit de mama sa. 

În Maramureş, un copac a cedat sub greutatea zăpezii şi a avariat mai multe maşini dintr-un cartier din Sighetu Marmației. În Harghita, traficul a fost blocat pe DN15, între localitățile Borsec și Toplița, după ce un TIR a rămas blocat pe șosea, blocând ambele sensuri de mers, din cauza ninsorii și a zăpezii depuse pe carosabil. 

Și în Iași și Bacău a nins abundent, iar circulația a fost îngreunată de drumurile înzăpezite. Utilajele de deszăpezire au intervenit toată noaptea, însă abia au făcut față zăpezii. În București a nins toată noaptea după ce aseară a plouat torențial. În câteva ore, un strat consistent de zăpadă s-a depus pe șosele.

Prefectul a convocat comandamentul de iarnă, pentru ca de data asta ninsoarea să nu ne ia prin surprindere. Toate cele şase primării de sector au transmis că sunt pregătite să intervină în orice moment dacă se depune zăpadă sau polei pe șosele.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---