Social Locale

Accident pe „Drumul morții” în Buzău. Un autocar cu 30 de persoane s-a răsturnat

schedule 09 mai 2023, 10:05

Accident pe „Drumul morții” în Buzău. Un autocar cu 30 de persoane s-a răsturnat
Mircea Moira / Shutterstock

Un autocar ce transporta 30 de persoane s-a răsturnat la marginea drumului național 85, cunoscut și ca „Drumul morții”, în județul Buzău. Accidentul s-a produs luni seara.

Autocar cu 30 de persoane, răsturnat pe „Drumul morții”

Autocarul transporta 29 de persoane care veneau de la o fabrică de confecții din Focșani, după ce aceștia au ieșit din tură de la muncă. Autocarul se îndrepta spre Râmnicu Sărat și transporta angajații care făceau naveta.

Conducătorul auto al autocarului ar fi pierdut controlul volanului, iar autovehiculul s-a răsturnat cu doar câțiva kilometri înainte de destinație. 23 de persoane, printre care și șoferul camionului au ajuns la spital.

Autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție și au trimis la fața locului zeci de ambulanțe și autospeciale. Oamenii legii au pornit și o anchetă pe marginea acestui caz pentru a stabili cauzale și circumstanțele în care s-a produs accidentul. În momentul în care a avut loc accidentul, carosabilul era umed. Pasagerii au trăit preț de o secundă clipe de coșmar.

Pasagerii erau obosiți după tura de la muncă și stăteau cu capul în jos, când din senin au auzit o bubuitură puternică și s-au trezit afară, în geamuri, unul peste altul, a povestit soțul unei femei din autocar.

Șoferul autocarului și un pasager au rămas captivi între fiare

Șoferul în vârstă de 52 de ani și unul dintre pasageri au rămas captivi între fiare. Autoritățile din Buzău au activat de urgență Planul Roșu de intervenție, iar la locul accidentului au fost trimise 17 ambulanțe, două autospeciale de descarcerare și două de stingere. Alte patru ambulanțe au sosit din județul Vrancea.

Au rezultat 23 de persoane care au fost transportate către unitățile spitalicești, iar șapte persoane au refuzat transportul la spital. La momentul sosirii echipajelor două dintre victime erau încarcerate, conștiente, cooperante și au fost extrase din autocar”, a afirmat Mihai Pascu, ISU Buzău.

Victimele au fost transportate la spitalele din Râmnicu Sărat, Buzău și Focșani. Zece dintre victime s-au ales cu probleme serioase și au fost duse la urgențe.

„Au suferit multiple traumatisme la nivelul membrelor superioare și inferioare, coloanei, toracelui, mandibulei. O singură victimă va fi externată cu recomandări medicale, celelalte nouă victime vor rămâne internate”, a transmis Adriana Bunil, purtător de cuvânt SJU Buzău.

Din cauza accidentului produs pe drumul național 85, traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri, iar mașinile au făcut coloane de câțiva kilometri.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---