Social Auto

Rute alternative pentru șoferii care se întorc de la munte la București. Iată cum poți scăpa de aglomerația de pe Valea Prahovei

schedule 17 apr. 2023, 11:55

Rute alternative pentru șoferii care se întorc de la munte la București. Iată cum poți scăpa de aglomerația de pe Valea Prahovei
Foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Astăzi e ultima zi liberă de la stat și, așa cum știm cu toții, Valea Prahovei este un coșmar pentru șoferii care se întorc către București. Rute alternative pentru a scăpa de aglomerația de pe Drumul Național 1. 

Se preconizează ca traficul să se aglomereze în jurul prânzului pe ruta Brașov-București, astfel că șoferilor le este recomandată ca prima rută alternativă DN1A din Brașov-Cheia-Ploiești-Autostrada A3, apoi București. 

Totodată, drumul prin Râșnov-Câmpulung-Pitești-Atostrada A1 și București sau Râșnov-Câmpulung-Târgoviște-București. Pentru conducătorii auto care se află într-una dintre stațiunile de pe Valea Prahovei, acestora le este indicată ruta DN71A din Sinaia-Târgoviște și mai apoi București.

Polițiștii s-au pregătit pentru perioada sărbătorilor pascale și au scos în trafic aproximativ 300 de radare.

81 de morți în accidente rutiere, în România, de la începutul lui 2023

În intervalul 17-23 aprilie 2023, potrivit Programului Operațiunilor Europene 2023 al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), va fi desfășurată acțiunea Speed, destinată verificării respectării regimului legal de viteză și prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de viteza excesivă, informează IGPR.

În data de 21 aprilie, în cadrul aceluiași program, va avea loc operațiunea Speed Marathon. În cadrul acesteia, toți polițiștii rutieri vor acționa cu prioritate pentru depistarea celor care depășesc viteza legală, folosind toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier și măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotarea Poliției Române.

În perioada 1 ianuarie – 9 aprilie 2023, în România, din cauza vitezei excesive sau neadaptate la condițiile de drum, au avut loc 183 de accidente rutiere grave, în urma cărora 81 de persoane au decedat și 145 au fost rănite grav.

19,2% din totalul accidentelor grave a avut viteza drept cauză generatoare. În țara noastră, viteza maximă admisă în localități este de 50 sau de 70 km/h, cu acordul administratorului drumului public, anume 90/100 km/h în afara localităților, 120 km/h pe drumurile expres și 130 km/h pe autostrăzi.

„Recomandăm conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză aplicabil pe tronsonul de drum pe care circulă, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere, să circule cu prudență și să respecte semnalele polițiștilor rutieri. Pietonilor le recomandăm să respecte regulile de circulație aplicabile lor: aceștia trebuie să traverseze strada pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor <Trecere pentru pietoni>, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora, să evite să pună conducătorii de autovehicule in situația de a frâna brusc pentru a le acorda prioritate și să constituie prin comportamentul lor un exemplu pozitiv pentru cei mici”, adaugă sursa citată.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
0.00010
USD
USD: 4.6567 RON
0.01320
GBP
GBP: 5.7878 RON
-0.01800
HUF
HUF: 1.2649 RON
-0.00200
BGN
BGN: 2.5442 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.0938 RON
0.02600
Convertor valutar

Rezultat: ---