Vladimir Putin: „Pacea va veni când Rusia își va atinge obiectivele!”
Președintele Rusiei, Vladimir Putin a declarat că intenția țării sale este de a purta un război îndelungat în Ucraina, iar pacea va avea loc atunci „când Rusia își va atinge obiectivele”.
Putin, despre când ar putea pune punct Rusia războiului din Ucraina
Președintele rus Vladimir Putin a declarat că obiectivele războiului din Ucraina au rămas neschimbate, acestea fiind "denazificarea și demilitarizarea Ucrainei".
Totodată, liderul de la Kremlin susține că pacea va avea loc în momentul în care Rusia își va atinge aceste obiective, semn că războiul poate să dureze încă mulți ani.
"Eroul lor național este o figură nazistă bine cunoscută (...) Pacea va veni atunci când ne vom atinge obiectivele", a adăugat președintele rus.
Recent, Vladimir Putin a anunțat că va candida pentru un nou mandat prezidențial la alegerile care vor avea loc în martie. Analiștii politici sunt de părere că pe Putin îl așteaptă o victorie previzibilă, care îl va menține la putere cel puțin până în 2030.
Citește și:
> Vladimir Putin, după rebeliunea lui Prigojin: trei variante pentru grupul Wagner
> Vladimir Putin, discurs important despre războiul din Ucraina, după ce Biden a mers la Kiev
> Marea Britanie ar fi purtat discuții secrete cu Rusia încă de la începutul războiului
În cadrul unei conferințe de presă, liderul de la Moscova a spus că întărirea suveranității este una dintre prioritățile sale și că Rusia "nu poate exista" fără ea.
Economia Rusiei nu s-a prăbușit în urma sancțiunilor occidentale
Toată lumea a așteptat că economia Rusia să se prăbușească după declanșarea războiului cu Ucraina și zecile de sancțiuni occidentale, însă acest lucru nu a avut loc. Putin spune că țara s-a a rămas în picioare și va rămâne până la final.
Întrebat dacă Rusia și-ar putea normaliza relațiile cu Uniunea Europeană, "pe măsură ce Occidentul obosește să sprijine Ucraina și politicienii de dreapta câștigă puterea în Europa", Putin a răspuns că Europa "a încercat întotdeauna" să împingă Moscova într-o zonă secundară de influență și a acuzat națiunile occidentale că speră "să se infiltreze" până la frontierele Rusiei.
Citește și:
> Ar interveni NATO dacă Moldova ar fi atacată de Rusia? Geoană: „Moldova este partener, nu membru”
> Planul secret al lui Zelenski pentru pacea cu Rusia: ce nu știm încă
> Volodimir Zelenski intenționează să reîntoarcă peninsula Crimeea Ucrainei
„Rușii și ucrainenii sunt un singur popor, în esență”
Totodată, liderul de la Kremlin a menționat din nou că „rușii și ucrainenii sunt un singur popor, în esență”.
"Ceea ce vedem acum este o mare tragedie care seamănă cu un război civil între frați din tabere opuse. Și nici măcar nu este vina lor, întregul sud-est al Ucrainei a fost întotdeauna pro-rus", a continuat el.
Putin a afirmat în repetate rânduri că premierul Ungariei, Viktor Orban, este unul dintre cei mai pro-Kremlin lideri din Uniunea Europeană, oficial care se opune primirii Ucrainei în UE și al sprijinului militar pentru Kiev.
Președintele rus a declarat de nenumărate ori că Viktor Orban nu este un politician pro-rus, ci "un lider care protejează interesele naționale ale țării sale, spre deosebire de alți lideri europeni".
Valentina Podgorneac
Redactor
Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de trei ani activează în presa scrisă. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației.