Ancheta tragediei de la Ferma Dacilor, mai aproape de faza condamnărilor. Un dosar a fost trimis la Tribunalul Militar

01 feb. 2024, 08:13
Foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share

Ancheta de la Ferma Dacilor este tot mai aproape de faza condamnărilor. Judecătorii au hotărât să despartă cazul în trei dosare. Funcționarii, pompierii și patronii sunt investigați separat, ceea ce va ușura drumul spre procese. 

Conform unor surse, s-a luat această decizie pentru că, dacă în cazul incendiului cercetările sunt de durată, în ceea ce privește modul în care s-au dat avizele, situația este clară. Asta înseamnă că am putea avea primele condamnări în următoarele luni. Un dosar a fost trimis de la Prahova la București.

Tribunalul Militar trebuie să decidă dacă va fi redeschisă urmărirea penală împotriva pompierilor care au controlat pensiunea din Tohani și au închis ochii în fața neregulilor. 

Miercuri, Laura Luiza Anghelina, angajata de la urbanism care a semnat cele trei certificate de edificare ale pensiunii Ferma Dacilor, a ajuns a doua oară în fața procurorilor, ca suspectă și anchetată sub control judiciar. 

După mai mult de două ore de audieri, funcționara a făcut și primele declarații de la începutul anchetei. 

„Certificatele de edificare sunt conform legii. Ca o căzătură în cap dintr-un pom, aşa mă simt după aceste acuzaţii”, a declarat Luiza Laura Anghelina. 
„Doamna Anghelina a cerut astăzi detalierea acuzatiilor pentru ca au o nota generică si lipsesc aspectele concrete”, a declarat Antonie Popescu, avocat. 

Procurorii au audiat-o miercuri și pe o colegă de birou a funcționarei, angajată și ea la direcția urbanism de la primăria Gura Vadului.



Citeste si