Locale

Accident naval pe brațul Sfântu Gheorghe. Doi bărbați au fost răniți, un altul este dat dispărut după ce s-au ciocnit două bărci

schedule 27 sept. 2023, 07:54

Accident naval pe brațul Sfântu Gheorghe. Doi bărbați au fost răniți, un altul este dat dispărut după ce s-au ciocnit două bărci
Foto: ISU Tulcea

Accident naval pe brațul Sfântu Gheorghe, marți seară. Două bărci s-au ciocnit: doi bărbați au fost răniți, iar un altul este dat dispărut. Mai multe echipaje s-au deplasat în localitatea Mahmudia, după ce doi bărbați de 46 și 32 de ani au anunțat că au nevoie de ajutor în urma unui accident naval. Victimele au primit îngrijiri medicale la fața locului, apoi au fost transportate la spital cu mai multe răni. Cel de-al treilea bărbat din a doua ambarcațiune este dat dispărut și acum. 

Accident naval pe brațul Sfântu Gheorghe: două bărci s-au ciocnit

Autorităţile din judeţul Tulcea au fost alertate, în noaptea de marţi spre miercuri, în urma unui accident naval. „Dispeceratul colocat ISU-SAJ a fost anunţat de un bărbat că el şi o altă persoană aflată în aceeaşi ambarcaţiune au nevoie de îngrijiri medicale, după ce au fost implicaţi într-un accident naval pe Braţul Sfântu Gheorghe în dreptul km 55 (zona Dunăvăţu de Sus), iar conducătorul din a doua ambarcaţiune este dispărut”, a transmis ISU Tulcea.

Sursa citată a menționat că un echipaj medical SMURD și unul din cadrul SAJ Tulcea s-au deplasat în localitatea Mahmudia, unde au luat contact cu cele două persoane și le-au acordat îngrijiri medicale, transportându-le ulterior la o unitate medicală cu diverse traumatisme. 

„În tot acest timp, Autoritatea Navală Română şi un echipaj din cadrul Poliţia Transporturi s-au deplasat în zona accidentului pentru căutarea conducătorului celei de-a doua ambarcaţiuni, ulterior fiind solicitat şi un echipaj de căutare salvare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă DELTA al judeţului Tulcea, deplansându-se la faţa locului un echipaj format din 4 subofiţeri cu o ambarcaţiune SAR-Targa care au executat căutările sub coordonarea organelor competente”, a mai transmis ISU Tulcea.

La căutări a luat parte și un echipaj al Poliției de Frontieră, Căpitănia Tulcea, Poliția Transporturi și mai mulți localnici cu ambarcațiuni proprii. 

„În urma căutărilor efectuate de pompierii tulceni, până la ora retragerii către unitate, au identificat un recipient cu carburant provenind din ambarcaţiunea implicată în accident, iar căutările au fost intensificate în zonă fără rezultat”, a mai precizat ISU Tulcea.

Pentru moment, nu s-a stabilit cum s-a produs accidentul. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---