Social

Accident pe poligonul de la Șimleu Silvaniei. Mai mulți militari au fost răniți în timpul unui exercițiu cu grenade

schedule 18 oct. 2023, 13:35

Accident pe poligonul de la Șimleu Silvaniei. Mai mulți militari au fost răniți în timpul unui exercițiu cu grenade
Sirocco/Shutterstock

Mai mulți militari au fost răniți în timpul unui exercițiu de instruire cu grenade într-un poligon de la Șimleu Silvaniei.

Militari răniți într-un exercițiu cu grenade

Nouă persoane au fost rănite în urma efectuării unui exercițiu de instruire cu grenade într-un poligon de la Șimleu Silvaniei. Victimele au fost transportate la spitalul din Zalău, prezentând doar răni. Un tânăr de 19 ani ar fi în stare gravă.

Accidentul a avut loc în timpul unui exercițiu de instruire cu grenade. 

”La poligonul militar, în cadrul unui exercițiu, a explodat o grenadă. Au fost înregistrate 9 victime din care: 7 victime de cod verde, 2 victime conștiente cu plăgi multiple la nivelul membrelor și scalpului, nesângerânde, transportate la spital.
La locul evenimentului s-au deplasat 4 echipaje medicale (1TIM, 1B2, 1 EPA,1 ATPVM), elicopter”, se arată într-un comunicat al autorităților. 

Reacția MApN

”Miercuri, 18 octombrie, în jurul orei 10.15, în Poligonul Crasna, din județul Sălaj, a avut loc un incident pe timpul executării unei ședințe specifice de aruncare a grenadei, în urma căruia un militar din cadrul Batalionului 315 Artilerie „Simion Bărnuțiu”, din Șimleul Silvaniei, a suferit o rană gravă la picior, fiind transportat în stare stabilă cu un elicopter SMURD la Spitalul Județean de Urgență Zalău.
Au fost aplicate imediat procedurile standard în astfel de situații, fiind acordat primul ajutor la fața locului de personalul medical prezent pe timpul desfășurării ședinței de instruire și altor opt militari aflați în proximitatea locului în care s-a produs incidentul. Ulterior, cei opt militari au fost transportați cu ambulanțe la același spital, pentru evaluare și acordarea îngrijirilor medicale. 
Conducerea unității a informat Parchetul Militar și a numit o comisie de cercetare în vederea stabilirii împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, se arată în comunicatul MApN.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---