Externe

Accident feroviar în Olanda. O persoană a decedat, iar alte 30 de persoane au fost rănite

schedule 04 apr. 2023, 10:53

Accident feroviar în Olanda. O persoană a decedat, iar alte 30 de persoane au fost rănite
Michel van Bergen/Twitter

Un accident feroviar a avut loc în Voorschoten, chiar la nord-est de Haga, în urma căruia o persoană a decedat, iar alte 30 de persoane au fost rănite. Trenul cu pasageri a deraiat, marți dimineață.

Accident feroviar în Olanda. Trenul de pasageri a deraiat

Un accident feroviar grav a avut loc marți dimineața în Olanda, la Voorschoten, o comună din apropierea orașului Haga. Un tren de pasageri a intrat în coliziune cu un marfar, iar garnitura a ieșit de pe șine și a ajuns în câmp.

Au fost anunțate serviciile de urgență, care au ajuns destul de rapid la fața locului. În urma impactului dintre cele două trenuri, în jur de 30 de persoane au fost rănite, unele dintre ele destul de grav. Trenul de pasageri implicat în accident transporta minimum 50 de persoane, au transmis serviciile de urgență olandeze.

Un purtător de cuvânt al departamentului de pompieri a declarat pentru radioul olandez că 19 persoane au fost transportate la spital în urma impactului dintre cele două trenuri. Alte victime ale accidentului au fost tratate la fața locului.

Autoritățile au deschis o anchetă

În urma accidentului a izbucnit și un incendiu la unul dintre vagoane, însă acesta a fost potolit imediat de echipa de pompieri fără a se extinde către alte vagoane.

Printr-o postare pe contul de Twitter, căile ferate olandeze au transmis că circulația trenurilor dintre Leiden și unele zone din Haga a fost restricționată temporar din cauza accidentului feroviar care s-a petrecut în această dimineață. Autoritățile olandeze au pornit și o anchetă pe marginea acestui caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs accidentul și cine se face vinovat pentru acest eveniment.

Grote hulpverlening na #ontsporing #trein #voorschoten #grip3 #treinleven #ns pic.twitter.com/u18JtLOZox
— Michel van Bergen (@mvbergen) April 4, 2023

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---