Social Externe

Zeci de persoane din sectorul construcţiilor au fost arestate în Turcia după prăbuşirea a mii de clădiri în urma cutremurului

schedule 12 feb. 2023, 17:49

Zeci de persoane din sectorul construcţiilor au fost arestate în Turcia după prăbuşirea a mii de clădiri în urma cutremurului
Berkay Ataseven / Shutterstock

Autoritățile din Turcia au arestat 12 persoane din sectorul construcţiilor după ce mii de clădiri s-au prăbuşit în urma cutremurelor care au avut loc luni dimineață, în Turcia.

Persoane din sectorul construcțiilor din Turcia, arestate în urma cutremurului

Cele 12 persoane care au fost reținute de poliție sunt din sectorul construcțiilor. Este vorba despre un antreprenor din provincia Gaziantep şi 11 persoane din provincia Sanliurfa. În urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 care a avut loc luni în Turcia, mii de blocuri s-au năruit în doar câteva secunde.

Populația turcă s-a revoltat în urma acestei tragedii și spune că în mare parte, de vină este proasta lor construcție care a dus decesele a zeci de mii de persoane. Până la ora actuală, peste 33.000 de persoane au murit şi peste 80.000 au fost rănite.

Se planifică și alte arestări, după ce procurorul din Diyarbakir, o altă regiune care a fost grav afectată de cutremure, a anunţat sâmbătă că a emis 29 de mandate de arestare. Una dintre persoanele care a fost arestată este un antreprenor care a construit imobile la Gaziantep.

Birouri de anchetă asupra crimelor legate de cutremure în Turcia

Procurorii au pornit mai multe anchete în provinciile care au avut de suferit de pe urma cutremurului, cum este şi Kahramanmaras, unde districtul Pazarcik s-a aflat în epicentrul cutremurului.

Ministerul de Justiţie din Turcia a dat ordin procurorilor din zece provincii să deschisă „birouri de anchetă asupra crimelor legate de cutremure”.

Vineri, poliţia turcă a arestat pe Aeroportul din Istanbul un antreprenor din provincia Hatay, a cărui reşedinţă de lux Renaissance s-a prăbuşit complet cu tot cu locuitorii săi în urma cutremurului. Turcii sunt revoltați pe această situație și spun că blocurile noi ar fi trebui să fie rezistente, însă construcția acestora a fost proastă, lucru care a și dus la atâtea pierderi de vieți omenești.


SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---