Meteo Locale

Vine iarna și în Capitală. Ciclonul aduce temperaturi sub zero grade în weekend

schedule 23 nov. 2023, 08:39

Vine iarna și în Capitală. Ciclonul aduce temperaturi sub zero grade în weekend
Foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Iarna vine, în sfârșit, și în Capitală. Ciclonul va aduce temperaturi sub zero grade în weekend. Sâmbătă noapte am putea avea prima zăpadă. În ultimele zile, a nins în toate zonele de munte, iar utilajele au ieșit non-stop pe teren. 

Ciclonul aduce iarna și în Capitală, în weekend

Ninsorile din zonele montane nu contenesc de câteva zile, astfel că drumarii din Gorj sau Suceava ies pe traseu de fiecare dată când este nevoie. Lapoviţa şi chiar zăpada ar putea ajunge la final de săptămână şi în sud, inclusiv în București, anunţă meteorologii. 

„Duminică putem regăsi ninsoare și lapoviță chiar și în sudul și de sud-estul țării, inclusiv în zona Capitalei ar putea să apară primii fulgi de zăpadă, dar având în vedere că solul este destul de cald și înainte de aceste precipitații solide vor fi mai ales ploi, probabilitatea să se depună strat de zăpadă și să avem probleme în zona Capitalei este destul de mică”, a transmis Oana Pădurarul, meteorolog ANM, pentru Observator.

În București, cele șase primării de sector sunt pregătite pentru venirea zăpezii, cu un total de 421 de utilaje și 19.600 de tone de material antiderapant. Ele vor fi folosite în funcție de cum se va așterne zăpada pe carosabil. 

Cozi uriașe la service-uri pentru montarea anvelopelor de iarnă

De câteva zile, cozile la service-uri pentru montarea anvelopelor de iarnă sunt uriașe. Unii șoferi au așteptat ore întregi până au reușit să schimbe pneurile.

Specialiștii auto spun că mașinile trebuie echipate de iarnă înainte de a ninge, pentru că ploaia ar putea îngheța, având în vedere că noaptea temperaturile vor varia între -2 și -5 grade Celsius. În caz de polei, cauciucurile de vară nu au aproape deloc aderenţă iar riscul de accidente este crescut. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9709 RON
-0.00170
USD
USD: 4.567 RON
-0.02020
GBP
GBP: 5.897 RON
0.00890
HUF
HUF: 1.2719 RON
0.00200
BGN
BGN: 2.5416 RON
-0.00090
CHF
CHF: 5.1374 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---