Special Lifestyle

Un sat din România, în topul unui clasament dedicat turismului rural, alcătuit de Organizația Mondială a Turismului. Acesta devansează două sate elvețiene

schedule 14 mar. 2023, 09:03

Un sat din România, în topul unui clasament dedicat turismului rural, alcătuit de Organizația Mondială a Turismului. Acesta devansează două sate  elvețiene
Foto: Steppin' on L€GO/Youtube.com

Organizația Mondială a Turismului a alcătuit un clasament al celor mai frumoase sate din lume, printre care se regăsește și unul din România. Alegerile agenției arată o schimbare față de clasicele destinații, schimbate acum de pandemie. 

Un sat din România se află în topul unui clasament dedicat turismului rural din lume

CNN a dezvăluit un clasament format din 32 de sate din întreaga lume, remarcând faptul că alegerile Organizației Mondiale a Turismului reprezintă o schimbare față de clasicele destinații „instagramabile”. 

Totodată, sursa citată a mai specificat că organizația amintită se concentrează pe turismul responsabil, drept pentru care principalul criteriu de alegere a locațiilor din top a fost faptul că acestea au reușit să crească numărul de vizitatori fără ca aceștia să distrugă ceea ce au venit să viziteze.

„Inițiativa recunoaște satele din acest clasament pentru că aleg turismul ca un vector de dezvoltare, dar și pentru a crea noi oportunități pentru locuri de muncă și surse de venit, în vreme ce prezervă și promovează valorile și produsele comunității”, se arată într-un comunicat al organizației. 

Topul celor 32 de sate alese dintr-un total de 136, plasează, așadar, un sat din România pe locul 23. Este de remarcat, de asemenea, că acesta devansează două sate elvețiene:

Citește continuarea pe wall-street.ro.

Pas important pentru România în dosarul Visa Waiver

Vor călători liber românii în SUA, în viitorul apropiat?

Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!
EUR
EUR: 4.9219 RON
-0.00190
USD
USD: 4.6021 RON
0.02500
GBP
GBP: 5.618 RON
-0.00480
HUF
HUF: 1.2327 RON
0.01170
BGN
BGN: 2.5165 RON
-0.00090
CHF
CHF: 4.9593 RON
0.03030
Convertor valutar

Rezultat: ---