Showbiz

Tudor Chirilă, despre rolul de tată. Pe ce pune accent când vine vorba de educația copiilor: „Să înțeleagă că sunt consecințe”

schedule 08 dec. 2023, 10:18

Tudor Chirilă, despre rolul de tată. Pe ce pune accent când vine vorba de educația copiilor: „Să înțeleagă că sunt consecințe”
Sursa foto: YouTube DA BRAVO! by Mihai Bobonete

Tudor Chirilă a dat câteva detalii desprecum este el în rolul de tată. Pe ce pune accent când vine vorba de educația copiilor și ce încearcă mereu să îi facă să înțeleagă pe micuții lui!

Cum este Tudor Chirilă în rolul de tată

Tudor Chirilă se bucură de succes atât pe plan profesional, cât și pe plan personal. Acesta are o familie frumoasă de care este mândru și pe care o iubește nespus, dar pe care încearcă să o țină într-o oarecare măsură departe de lumina reflectoarelor.

Este dedicat creșterii copiilor lui în totalite, petrece foarte mult timp cu ei și încearcă să le arate încă de pe acum anumite lucruri care le vor fi folositoare mai târziu în viață. Deși este un tată model, iar rolul acesta îl prinde de minune, a fost adesea criticat de fanii lui, din cauza faptului că ar fi mult prea dur cu micuții lui. Unul dintre aspectele care le-a atras acestora atenția a fost legat de faptul că nu au telefoane, dar el știe ce este mai bine pentru copiii lui și tot ceea ce face este să îi țină departe de lumea internetului cât mai mult cu putință.

Într-un interviu acordat recent, antrenorul de la Vocea României a vorbit despre modul în care încearcă să își educe copiii, pentru a crește așa cum ar trebui pentru vârstele lor. Artistul crede că băieții lui trebuie să înțeleagă încă de pe acum care sunt consecințele unor fapte bune, dar și ale unora aflate la polul opus, chiar dacă au 6 și 8 ani.

„Cred că un copil trebuie să înțeleagă că sunt consecințe, atât pentru faptele bune, cât și pentru cele rele, dar cred că felul în care îi spui unui copil contează. Una e să-i spui: „ai greșit și alta: „ai putea să faci mai bine, mai gândește-te o dată. Îi încurajăm foarte mult să facă lucruri singuri, să încerce – trebuie să urmărești, cumva, independența.”, a declarat artistul, pentru viva.ro.

Mai mult de atât, Tudor Chirilă consideră că este foarte important modul în care le sunt transmise informațiile celor mici, iar ea și partenera sa de viață îi încurajează mereu să facă lucruri singuri, fiind foarte important pentru dezvoltarea lor.

„Nu le-am luat telefoane pentru că ei au înțeles foarte clar că sunt niște calculatoare. Au înțeles foarte bine și că în alte familii fac oamenii ce cred, iar noi, în a noastră, facem ce considerăm. Dacă vor avea telefoane pentru a comunica, vor putea și cu unele de 10-15 ani care nu sunt smartphone-uri. Nici social media, nici telefoanele nu vor intra prea repede în viața lor. În momentul în care vor ajunge să discearnă cât de cât lucrurile, să înțeleagă de ce trebuie să se ferească, să nu se lase afectați, în momentul în care vor intra în zona asta, va fi o decizie luată de ei, conștienți de sine, în timp și spațiu, și conștienți de provocările lumii în care trăim.”, a mai zis el.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---