Social

Primăria Sectorului 4 a inaugurat noua parcare de 350 de locuri de lângă stația de metrou Tudor Arghezi

schedule 16 nov. 2023, 13:30

Primăria Sectorului 4 a inaugurat noua parcare de 350 de locuri de lângă stația de metrou Tudor Arghezi
LCV / Shutterstock

Odată cu stația de metrou Tudor Arghezi a fost inaugurată și noua parcare din apropiere de tip park and ride care conține 350 de locuri de parcare.

Parcare în apropierea noii stații de metrou Tudor Arghezi

Locuitorii din sudul Bucureștiului se pot bucura deja de o nouă stație de metrou pe Magistrala M2, Tudor Arghezi, care este mai aproape de ieșirea din oraș. După 44 de ani de la înființarea metroului în București, rețeaua a fost extinsă cu încă o stație în zona de sud a orașului.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, spune că are de gând să continue linia de metrou până în comuna Berceni, lucru care ar ușura cu mult viața locuitorilor de la periferia orașului.

"Astăzi marcăm un moment extrem de important în dezvoltarea Bucureștiului. De ce spun lucrul acesta? Pe de o parte, este o investiție finalizată, o investiție extrem de utilă unei comunități extinse, a cea a locuitorilor Sectorului 4 și a unui număr mare, foarte mare de oameni care trăiesc în județul Ilfov. Din acest punct, după doi ani de chin, pot să spun că avem absolut toate cele necesare pentru a demara extinderea liniei de metrou către comuna Berceni. Practic depășim granița Bucureștiului. Recunoaștem că acest oraș are nevoie de dezvoltare majoră", a declarat Daniel Băluţă, primar Sector 4. 

Noua stație de metrou este un real ajutor pentru cei care foloseau mașina personală pentru a ajunge la muncă și care pierdeau ore bune în trafic din cauza ambuteiajelor care se formează încă de la primele ore ale dimineții. Acum, aceștia pot ajunge cu mașina până la metrou, după care își pot lăsa mașina liniștiți în parcare și pot merge la muncă cu metroul.

"Această stație înseamnă mult mai mult, se traduce în economie de timp. Un abonament de metrou lunar costă cred că 80 de lei, pe când un plin la mașină costă câteva sute de lei", a precizat Hubert Thuma, preşedinte Consiliu Judeţean Ilfov. 

Cu mașina personală, din zona de sud până în nordul Capitalei, șoferii pierdeau mai bine de două ore, la orele de vârf. Acum, acest traseu se reduce la doar 30 de minute.

"Sistemul pendulă presupune un interval de circulație de opt minute, iar pe relația Berceni + Pipera trenurile vor circula la un interval de patru minute", a declarat Mariana Miclăuş, director general Metrorex. 

Totodată, autoritățile susțin că noua linie de metrou ar putea aduce și investiții private majore în zonă.

"Eu, astăzi, să fiu investitor privat, m-aș uita extrem de atent în toată această zonă, pentru că realmente aici se poate dezvolta Bucureștiul. Acesta este aportul infrastructurii sustenabile pentru dezvoltarea unui oraș. Noua stație de metrou a fost construită în doi ani și dispune și de o parcare de tip park and ride cu 350 de locuri. Costul parcării este de 3 lei/zi, în intervalul orar șapte 07 -19", a spus Rareş Hopincă, prefect Municipiul Bucureşti. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---