Social

Se deschide stația de metrou Tudor Arghezi. Este prima stație de metrou construită de o primărie de sector

schedule 15 nov. 2023, 12:29

Se deschide stația de metrou Tudor Arghezi. Este prima stație de metrou construită de o primărie de sector
LCV / Shutterstock

Astăzi are loc inaugurarea noii stații de metrou de pe Magistrala M2, Tudor Arghezi. Aceasta este prima staţie de metrou construită de o primărie de sector.

Stația de metrou Tudor Arghezi se deschide astăzi

Cea mai nouă stație de metrou de pe Magistrala M2, stația Tudor Arghezi, se inaugurează astăzi. Aceasta este prima staţie de metrou construită de o primărie de sector. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, susține că este mulțumit și recunoscător Metrorex pentru colaborarea de succes.

"În relația absolut deosebită pe care o avem cu Metrorex, marcăm un alt moment important și anume acela că în următoarele săptămâni vom ridica în sica, tot într-un proiect de parteneriat, tot împreună cu Consiliul Județean Ilfov, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 și, bineînțeles, sub conducerea Metrorex, proiectul magistrale M4 de metrou, Gara de Nord-Gara Progresul.", a declarat Daniel Băluță, primar sector 4. 

Oficialul de la Sectorul 4 susține că asemenea parteneriate nu fac altceva decât să dezvolte orașul, să reducă din timpii pe care oamenii zilnic îi petrec în drumul către servicii, să reducă poluarea și să reprezinte pol de dezvoltare pentru zonele în care astfel de investiții de infrastructură se întâmplă.

„Dovadă vie este sudul Bucureștiului și tot ceea ce înseamnă această regiune din Ilfov. Spun lucrul acesta pentru că a apărut un număr impresionant de investitori, se dezvoltă facilități economice și nu numai a seturi rezidențiale, așa cum am fost obișnuiți până acum", a mai afirmat Daniel Băluță, primar sector 4. 

Stația de metrou constituie o investiție de aproximativ 50 de milioane de euro, fonduri nerambursabile. Aceasta are o suprafață de peste 15.000 de metri pătrați, între stația Berceni, actualul capăt al Magistralei 2, și Șoseaua de Centură. Traseul stației este de 1,6 kilometri.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 13 voturi
Nu: 21 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

34 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9709 RON
-0.00170
USD
USD: 4.567 RON
-0.02020
GBP
GBP: 5.897 RON
0.00890
HUF
HUF: 1.2719 RON
0.00200
BGN
BGN: 2.5416 RON
-0.00090
CHF
CHF: 5.1374 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---