Social Travel

Trenurile Soarelui pornesc spre litoral. 32 de garnituri vor circula spre stațiunile de la Marea Neagră. Care sunt prețurile biletelor

schedule 09 iun. 2023, 12:08

Trenurile Soarelui pornesc spre litoral. 32 de garnituri vor circula spre stațiunile de la Marea Neagră. Care sunt prețurile biletelor
Bogdan Vacarciuc / Shutterstock

CFR Călători a anunțat că Trenurile Soarelui își reiau circulația și în această vară. Începând de vinerea viitoare, mai multe trenuri vor circula spre stațiunile de pe litoralul românesc.

Trenurile Soarelui revin. Când vor începe să circule acestea spre litoral

Sezonul estival este în plină desfășurare, iar românii au și început să aglomereze stațiunile de la Marea Neagră. Timp de trei luni, 32 de trenuri vor circula spre litoralul românesc. Mulți dintre români optează pentru transportul cu trenul, deoarece preferă să evite cozile de pe Autostrada Soarelui, dar totodată, pentru că e și mai ieftin.

Operatorii privați de asemenea au pregătit trenuri în plus pentru sezonul de vară. Stațiunile de la mare sunt preferatele românilor, deoarece aici își petrec concediul și vacanța majoritatea românilor. Atât turiștii străini, cât și românii din țară merg cu trenul la mare deoarece, spun aceștia, este mai sigur, mai rapid și mai ieftin.

Cât despre confort, nu prea sunt încântați. În sezonul estival, numărul de călători crește considerabil de mult. Unele trenuri ajung să aibă câte 10-15 vagoane și tot nu fac față cererii. În acest an, 16 perechi de garnituri de la CFR Călători vor circula începând de vinerea viitoare și până în luna septembrie spre și dinspre Constanța.

Care este costul biletelor la Trenurile Soarelui

Trenurile Soarelui circulă din mai multe orașe ale țării, precum Arad, Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca, Brașov și Galați. Prețul unui bilet pentru o singură persoană poate ajunge și până la 200 de lei.

De exemplu, pentru o călătorie de la București la Constanța prețul unui bilet este de 72 de lei, iar de la Arad spre litoral 193 de lei. Studenții beneficiază de reducere de 50%, iar elevii se bucură de bilete gratuite. Acestea pot fi procurate de pe site-ul companiei, de la ghișeele din gară sau prin aplicația CFR.

În schimb, turiștii se plâng de multe ori de condițiile din trenuri și de întârzierile frecvente pe care le au trenurile.

"Sunt mereu întârzieri, mirosuri neplăcute, căldură mare”, „Față de anii precedenți este mai aglomerat. Ar mai trebui îmbunătățite condițiile. Condițiile sanitare igienice în primul rând, aere condiționate, nu în toate sunt", spun călătorii.

Operatorii privați au suplimentat și ei numărul de trenuri în această perioadă, iar prețul biletelor este și de 35 de lei.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---