Social Locale

La un pas de o nouă grevă în Capitală. Sindicaliștii de la metrou au blocat activitatea

schedule 09 iun. 2023, 15:03

La un pas de o nouă grevă în Capitală. Sindicaliștii de la metrou au blocat activitatea
Sundry Photography / Shutterstock

Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), a anunțat printr-un comunicat de presă că activitatea metroului din București este blocată parţial şi sunt îndeplinite condiţiile declanşării conflictului colectiv de muncă. Acest lucru poate duce la greva de avertisment sau chiar la o grevă generală.

Angajații Metrorex, la un pas de greva generală. Activitatea metroului, parțial blocată

Potrivit comunicatului remis de Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), activitatea metroului este parțial blocată. Se pare că angajații de la Metrorex se răscoală la fel ca cei din învățământ și Sănătate.

USLM susține că furnizorul de mentenanţă al trenurilor de metrou nu asigură linia cu suficiente trenuri, iar din această cauză călătorii sunt nemulțumiți, le este creat un disconfort, iar trenurile care circulă în prezent nu fac față fluxului de călători.

„Astăzi, la nivelul metroului bucureştean, situaţia este încordată, iar activitatea este blocată parţial. În primul rând din cauza faptului că de o bună perioadă de timp furnizorul de mentenanţă al trenurilor de metrou şi (ne)furnizorul trenurilor pentru magistrala V Drumul Taberei – Eroilor nu asigură trenuri suficiente pentru programul de circulaţie stabilit. De aici disconfortul creat călătorilor. Situaţia se poate agrava, în sensul că activitatea se poate bloca total, cauza fiind blocarea negocierilor colective de muncă”, se spune în comunicat.

USLM a menționat că în acest moment sunt îndeplinite condiţiile declanşării conflictului colectiv de muncă la nivel de Metrorex, iar acest lucru poate conduce la greva de avertisment şi chiar la greva generală. Prin urmare, o nouă grevă la nivelul Capitalei care ar putea paraliza transportul.

„Salariaţii Metrorex solicită să le fie acordat respectul cuvenit pentru munca pe care o depun pentru a transporta zilnic peste 430.000 de călători, rapid, confortabil şi mai ales în siguranţă. De aceea, membrii USLM nu pot accepta ca, pentru munca depusă în condiţiile specifice metroului, o muncă având un caracter unic la nivel naţional, să le fie afectate drepturile ce li se cuvin pentru munca prestată şi mai ales menţinerea nivelului de trai, pentru faptul că îşi pierd sănătatea în subteranul Capitalei. Vom comunica presei şi prin intermediul acesteia călătorilor evoluţia situaţiei conflictuale apărută la Metrorex”, se mai arată în documentul citat.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---