Social

Sindicaliştii din sănătate pichetează Ministerul Sănătăţii la finalul lunii mai. Urmează greva generală, în 15 iunie

schedule 10 mai 2023, 15:11

Sindicaliştii din sănătate pichetează Ministerul Sănătăţii la finalul lunii mai. Urmează greva generală, în 15 iunie
LCV / Shutterstock

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a întocmit programul acţiunilor de protest, care se vor desfășura în curând. De asemenea, vor începe și strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale, care va avea loc în 15 iunie. Anunțul a fost făcut de Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti.

Sindicaliștii din sănătate pichetează Ministerul Sănătății

Sindicaliștii din domeniul sănătății au anunțat că în data de 23 mai, de la ora 11:00, va avea loc pichetarea Ministerului Sănătăţii, iar în data de 8 iunie se va desfășura o grevă cu întreruperea activităţii timp de două ore, între 9:00 şi 11:00.

De asemenea, începând din data de 15 mai, Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas începe strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale, programate în data de 15 iunie 2023.

Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas a decis să pornească ample mişcări de protest, în condițiile în care asigurările Guvernului de a nu bloca ocuparea posturilor în sectoarele Sănătate şi Asistenţă Socială nu s-au adeverit. Ba mai mult, nici revendicările din februarie nu au fost soluţionate.

„Consiliul Naţional al Federaţiei Sanitas, constatând că asigurările verbale ale reprezentanţilor Guvernului de a nu bloca ocuparea posturilor în sectoarele Sănătate şi Asistenţă Socială nu s-au concretizat, ci, din contră, a apărut un alt draft al unei Ordonanţe de Urgenţă care va cuprinde aceasta prevedere, coroborat cu faptul ca revendicările noastre din februarie - creşterea salariilor cu minim rata inflaţiei, asigurarea finanţării pentru vouchere de vacanţă etc - nu s-au concretizat, pentru faptul că nici actuala Legea a Salarizării nu este implementată, dar nici noua lege - asumată prin PNRR şi deja negociată cu sindicatele - nu are o finalitate, pentru că o parte dintre sporuri încă sunt plătite la salariul din decembrie 2018, pentru că indemnizaţia de hrană a rămas blocată la sub 10 lei/zi, în timp ce tichetele de masă pentru sectorul privat au ajuns la 30 de lei şi se estimează creşterea valorii la 40 de lei, a hotărât declanşarea unor mişcări de protest ample”, a subliniat Viorel Huşanu, preşedintele Sanitas Bucureşti.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---