Externe

Rusia solicită Germaniei recunoașterea asediului Leningradului ca genocid

schedule 20 mar. 2024, 14:24

Rusia solicită Germaniei recunoașterea asediului Leningradului ca genocid
https://pixabay.com/illustrations/flag-russia-putin-asia-europe-1192635/
Rusia solicită Germaniei să recunoască Blocada Leningradului ca genocid, nu doar crimă de război, criticând abordarea istorică germană.

Rusia a transmis o notă diplomatică Germaniei, cerând recunoașterea oficială a Blocadei Leningradului din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial ca genocid, nu doar ca o crimă de război. Ministerul de Externe rus a criticat ceea ce consideră a fi o "manipulare contradictorie" a trecutului de către Germania, subliniind că, deși Berlinul a recunoscut crimele din epoca colonială ca genocid, nu a făcut același lucru pentru atrocitățile naziste împotriva popoarelor Uniunii Sovietice.

În timpul asediului de aproape 900 de zile al orașului Leningrad, actualmente Sankt Petersburg, între 1941 și 1944, aproximativ 1,1 milioane de persoane și-au pierdut viața, mulți dintre civili suferind de foame și frig. Ministerul german de externe a recunoscut asediul ca o "crimă de război teribilă", menționând că guvernul german a subliniat acest lucru în mai multe rânduri și își menține opinia juridică în acest sens.

Cu toate acestea, Rusia acuză Germania că a plătit despăgubiri doar evreilor victime ale blocadei, considerând această practică ca fiind discriminatorie pe motive etnice. În plus, nota diplomatică rusă menționează că referirile Germaniei la o presupusă soluționare a problemei prin plăți de despăgubiri după război sunt "absolut inacceptabile și neconvingătoare". Germania a justificat tratamentul diferit prin faptul că evreii sovietici au fost supuși unei persecuții speciale din cauza politicii rasiale naziste, iar despăgubirile pentru alte victime au fost incluse în reparațiile de război plătite de Germania după 1945.

Într-un gest umanitar, guvernul german a început să finanțeze din 2019 ajutoare sociale și medicale pentru supraviețuitorii asediului Leningradului. Nota diplomatică a Rusiei vine într-un context în care presiunea diplomatică asupra Germaniei crește, iar acuzația de genocid este considerată mai gravă decât cea de crimă de război, conform Convenției Națiunilor Unite privind genocidul din 1948.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---