Speciale

Retrospectiva zilei 06 martie 2023

schedule 07 mar. 2023, 15:29

9 NEWS prezintă retrospectiva zilei de 06 martie 2023 cu cele mai importante știri ale momentului. Citește cele mai recente știri din lumea mondenă, actualitate, politică, social, economie, auto și sport.

1 Camere radar montate pe autostrăzi. Șoferii nu vor mai fi opriți de Poliția Română: amenzile vor veni direct acasă

Din 2024, cine încalcă legislația rutieră pe autostrăzile din România nu va mai fi oprit de Poliție, dar va primi amenda direct acasă. Compania de drumuri pregătește implementarea unui sistem modern de monitorizare a traficului pe șoselele de mare viteză din țară. Banii vin de la Comisia Europeană. 

Citeste tot articolul »

2 Magazine fără casieri la Auchan. Planul retailerului după această decizie: „Oamenii ce fac, rămân fără serviciu?”

Auchan, un mare lanț de magazine din România, a anunțat că va renunța la casieri, decizie care a împărțit România în două. Unii cred că astfel își vor face cumpărăturile mai repede, în timp ce alții susțin că nu se descurcă și vor ca angajații să își păstreze locurile la casele de marcat. Ce are în plan să facă retailerul după această schimbare?


Citeste tot articolul »

3 Scandalul salariilor IKEA: cât se câștigă în România și cât în Spania, dar și cum a stabilit compania salariile la Timișoara

În mediul online a izbucnit o nouă controversă în urma apariției informațiilor privind salariile care se oferă angajaților Ikea Timișoara. Se vehiculează sume de 400 de euro, în timp ce în Spania salariile medii sunt de aproximativ 1.500 de euro. Va crește retailerul suedez salariile în orașul de pe Bega? De ce sunt salariile IKEA Spania duble? La aceste întrebări au răspuns managerul IKEA România Adriana Petre și Cristian Huzău, managerul uneia dintre cele mai importante agenții de recrutare din Timișoara. 

Citeste tot articolul »

4 Cât costă o noapte de cazare la pensiunea Andreei Esca de lângă Sibiu. Nu toți românii își permit

Andreea Esca deține mai multe proprietăți în Porumbacu de Sus, lângă Sibiu, satul natal al tatălui său. Uite cât costă o noapte de cazare la pensiunea sa!

Citeste tot articolul »

5 Tehnică militară pentru România și Bulgaria, trimisă de SUA. Nava cu echipamente militare a ajuns în Grecia

SUA a trimis o navă plină cu echipamente militare în Grecia, care a ajuns duminică în portul grecesc Alexandroupolis. Tehnica militară va fi trimisă în România și Bulgaria ca în scurt timp să se organizeze exerciții militare majore.

Citeste tot articolul »

6 Irina Nicolae de la ASIA, poveste emoționantă despre fetița ei înger: „Îmi vine să plâng; era o modificare genetică”

Irina Nicolae, fosta solistă de la ASIA a povestit cu lacrimi în ochi despre drama trăită acum mai mulți ani. Vedeta a mai fost însărcinată, iar fetița ei înger i-a trimis semnale după ce a născut-o pe Scarlett, cel de-al doilea copil al său.


Citeste tot articolul »

7 Vaccin HPV va fi compensat în România pentru femeile cu vârsta între 18 și 45 de ani

Vaccinul HPV ar urma să fie compensat în România pentru femeile cu vârsta între 18 și 45 ani. La moment, în România există un singur program de vaccinare gratuit care se adresează fetelor și adolescentelor cu vârsta între 11 și 18 ani.

Citeste tot articolul »

8 Polurile sărăciei din România. Ce salarii au bucureștenii față de românii din restul țării

Când vine vorba de puterea de cumpărare, România rămâne pe ultimele locuri. Suntem în top trei cele mai mici salarii brute din Uniunea Europeană, alături de Ungaria și Bulgaria. Trist și, totodată, îngrijorător, este că discrepanțele dintre bogați și săraci se adâncesc. De pildă, bucureștenii își permit să cheltuie de trei ori mai mult decât vasluienii. Iată ce salarii au locuitorii capitalei față de cei din restul țării. 




Citeste tot articolul »

9 Horoscopul dragostei 6 - 12 martie 2023: Află ce îți rezervă astrele!

Află și tu ce îți rezervă astrele în această săptămână!

Citeste tot articolul »

10 Renaște legendarul Cobra: primele imagini cu noul GT Roadster, o mașină de 321.000 de euro

Britanicii de la AC Cars au publicat primele imagini oficiale cu noul Cobra GT Roadster, o nouă versiune actualizată a legendarului roadster clasic Cobra. Noul model primește tehnologie nouă, alături de un motor V8 supraalimentat de peste 650 de cai putere.

Citeste tot articolul »

11 Soarta cântăreței Ioanei Radu, a doua femeie motociclist din România. Accidentul care i-a schimbat viața: „A rămas fără picioare?”

Soarta cântăreței Ioana Radu, cea care a povestit că ar fi fost șofer dacă nu era muzica, i-a fost schimbată de o mașină. Un accident a marcat-o printr-un handicat care a făcut-o să se retragă mai repede de pe scenă și să dea naștere unor zvonuri surprinzătoare. 


Citeste tot articolul »

12 Semnificații istorice pentru ziua de 8 Martie: repere istorice, naţionale şi internaţionale pentru Ziua Internațională a Femeii

Pe 8 Martie se sărbătorește Ziua Internațională a Femeii, dată aleasă de femeile germane pentru că, la aceeași dată în 1848, regele Prusiei a trebuit să facă față unei revolte armate și a promis că va face o serie de reforme, inclusiv introducerea votului pentru femei. Dar Ziua Internațională a Femeii a fost recunoscută mai târziu, în 1975, de către Națiunile Unite, și adoptată din această dată de multe țări. În România, ziua de 8 Martie se sărbătorește Femeia. Până în decembrie 1989 se vorbea de Ziua Mamei, dar după Revoluție, Ziua Mamei a fost înlocuită cu Ziua Femeii. 

Citeste tot articolul »

13 Rețeta succesului în companie. Cum poți să ai angajați fericiți și productivi

Orice angajator își dorește o echipă puternică, unită, focusată pe obiectivele principale și productivă. Însă companiile ar trebui mai întâi să ofere un mediu favorabil salariaților pentru ca aceștia să se dezvolte și să fie cât mai productivi în ceea ce fac. În perioada de pandemia, situația instabilă a bulversat lucrurile, astfel productivitatea angajaților fiind în scădere. Fericirea și productivitatea lucrătorilor depinde direct de condițiile oferite de angajatori.

Citeste tot articolul »

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9763 RON
-0.00090
USD
USD: 4.6625 RON
0.01140
GBP
GBP: 5.8158 RON
0.01360
HUF
HUF: 1.2637 RON
0.00320
BGN
BGN: 2.5443 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.1291 RON
0.00100
Convertor valutar

Rezultat: ---