Externe

Posibilul ucigaș al lui 2Pac, arestat. Rapperul a fost omorât acum 27 de ani

schedule 01 oct. 2023, 11:00

Posibilul ucigaș al lui 2Pac, arestat. Rapperul a fost omorât acum 27 de ani
Foto: Captura Seven Hip-Hop

Un bărbat a fost arestat în Las Vegas pentru uciderea rapperului Tupac Shakur, care a fost împușcat mortal acum 27 de ani. Rapperul a fost omorât la vârsta de 25 de ani, în timp ce era pasager într-un BMW negru oprit la semafor pe o stradă din apropierea Las Vegas Strip. 

Suspect arestat în cazul morții lui 2Pac

Duane „Keffe D” Davis a fost arestat vineri dimineața, potrivit Associated Press (AP), care a citat doi oficiali anonimi. Chiar și așa, acuzația sau acuzațiile exacte nu au fost clarificate încă. O punere sub acuzare este așteptată, conform AP, citat de Skynews.

Arestarea reprezintă un pas îndelung așteptat într-un astfel de caz care i-a frustrat pe anchetatori și a ținut cu sufletul la gură publicul încă de când starul a fost omorât pe Las Vegas Strip în urmă cu 27 de ani.

Cum a fost ucis 2Pac

Tupac, născut în New York, a devenit o emblemă a genului hip-hop de pe Coasta de Vest, cu hituri precum „California Love” și „Dear Mama”. Cunoscut sub numele de 2Pac, artistul a fost nominalizat de șase ori la premiile Grammy și este considerat unul dintre cei mai influenți rapperi din toate timpurile. El a fost ucis în noaptea de 7 septembrie 1996, în timp ce se afla într-un BMW negru condus de fondatorul Death Row Records, Marion „Suge” Knight.

Ei așteptau într-un convoi de aproape 10 mașini la un semafor, pe strada Las Vegas Strip, când un Cadillac alb s-a oprit în dreptul lor și au tras focuri de armă. Cântărețul a murit după ce a fost împușcat de mai multe ori. Împușcăturile au avut loc la scurt timp după o încăierare într-un cazinou, în cursul aceleiași seri, între Orlando Anderson, Tupac și asociații lor.

Au fost mai mulți martori, dar ancheta s-a împotmolit mai mult pentru că aceștia au refuzat să coopereze, transmitea la acea vreme poliția din Las Vegas. Nu au existat niciodată arestări, dar atenția asupra cazului a fost tot timpul. 

Bărbatul arestat vineri, Davis, este unchiul lui Anderson, unul dintre rivalii lui Tupac, pe care autoritățile îl suspectează de mult de moartea rapperului. 

Anderson a negat la momentul respectiv orice implicare în uciderea lui Shakur și a murit doi ani mai târziu într-un schimb de focuri de armă între bande, care nu avea nicio legătură cu acesta.

În iulie anul curent, poliția a percheziționat o prioritate pe care înregistrările publice o legau de soția lui Davis. Atunci, oamenii legii au confirmat că ofițerii au executat un mandat de percheziție în Henderson, un oraș din apropierea orașului Las Vegas.

Cu toate acestea, departamentul nu a făcut publice alte amănunte, inclusiv locul în care ofițerii au efectuat percheziția și dacă se așteaptă să facă o arestare. 

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---