Politic

Poliția germană face lumină. De ce avea Cherecheș sânge pe față în poza făcută după arestare

schedule 05 dec. 2023, 07:31

Poliția germană face lumină. De ce avea Cherecheș sânge pe față în poza făcută după arestare
Foto: Captura video

Poliția germană face lumină în cazul pozei de la arestare lui Cătălin Cherecheș, care îl arată pe fostul edil din Baia Mare cu sânge pe față. Între timp, au apărut noi imagini cu primarul fugar de la prima oprire a lui în Ungaria, când a vrut să își cumpere o cartelă pentru telefon. 

Poliţia germană explică de ce Cherecheş avea sânge pe faţă în poza făcută după arestare

Imaginile au fost surprinse în dimineaţa zilei de 24 noiembrie, în Ungaria, la două ore după ce fugarul a ieşit din România. A fost prima oprire a lui Cătălin Cherecheș în drum spre Budapesta. Fostul primar din Baia Mare voia să își cumpere o cartelă pentru telefon.

„Privindu-l cum se mişcă în magazin, este clar că nu este în largul lui. El în permanenţă aruncă o privire în spate, peste umăr”, a explicat Dan Antonescu, specialist criminolog, potrivit Observator.

Cătălin Cherecheș a purtat o conversație cu vânzătoarea din magazin și arăta spre oferta afișată la intrare.

„Se vedea clar că nu mai avea răbdare, că vrea să i se dea mai repede ce a cerut, de aici şi gesturile de a da din picior, băgat mâna în buzunar, privit în stanga-dreapta”, a declarat Dan Antonescu, specialist criminolog. 

El avea asupra sa două telefoane: unul smart, despre care era sigur că e pus sub urmărire, şi unul de generaţie mai veche. Spera să dacă îl folosește pe cel de-al doilea nu va putea fi localizat. 

În magazin a stat numai 30 de secunde, căci, până la urmă, nu și-a achiziționat niciun SIM. Abia la ora 14 a reușit să-și cumpere cartelele. Ulterior, a mers în zona Operei din Budapesta și s-a oprit la terasa unui hotel.

Barmanul i-a aranjat o mașină ca să îl ducă până în Germania, la Ulm, la casa mătușii sale, acolo unde a stat ascuns două zile, până când a încercat să fugă înapoi în Austria. În acest moment a fost prins și încarcerat în gara din Augsburg. În tot acest timp, Cătălin Cherecheș a fost filat de poliție. 

În ceea ce privește poza făcută după arestare, în care fostul primar din Baia Mare apare cu sânge pe față, procuratura din Munchen a explicat că fostul primar arăta astfel pentru că a fost trântit de polițiști la pământ. Anchetatorii spun că fugarul a fost dus la spital, unde i s-au pus două copci.

„A fost rănit când a fost arestat, motiv penru care a fost dus la spital şi a fost tratat de un doctor foarte repede. Presupunem că i s-au vindecat rănile. A fost pus la pământ în timpul arestării și presupunem că aceste răni s-au produs ca urmare a faptului că a fost trântit la pământ. I s-au făcut două cusături în spital”, a declarat procurorul german care se ocupă de acest caz. 

Cherecheș refuză procedura simplificată în cazul extrădării, așa că ar putea dura între trei și șase luni până va fi adus în România. În Germania, fostul primar din Baia Mare nu are voie să ia legătura decât cu avocatul lui.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---