Știri externe Politic

Parlamentul de la Chișinău a adoptat Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”

schedule 26 mai 2023, 09:05

Parlamentul de la Chișinău a adoptat Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”
Dan Morar / Shutterstock

Rezoluția Adunării „Moldova Europeană” a fost adoptată de Parlamentul de la Chișinău cu 55 de voturi. Această decizie este un sprijin integral care a fost acordat cetățenilor moldoveni, exprimat în cadrul Rezoluției adoptate în Piața Marii Adunări Naționale, pe data de 21 mai.

Autoritățile din Republica Moldova au adoptat Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”

În data de 21 mai, zeci de mii de persoane s-au adunat în centrul Chișinăului pentru a-și exprima dorința de a opta pentru un viitor european prosper și decent. În Piața Marii Adunări Naționale de la Chișinău a fost proclamată rezoluția care prevede procesul de integrare și aderare europeană, care rămâne ireversibil și este recunoscut sub forma unui proiect de prioritate națională pentru Republica Moldova.

De asemenea, pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană se face apel la întreaga națiune, în special la toate forțele politice, pentru ca acesta să dea dovadă de maturitate, unitate și solidaritate în vederea consolidării dialogului politic și social în numele interesului național.

Miting pro-european la Chișinău. O mare de moldoveni au participat la evenimentul de săptămâna trecută

Parlamentul de la Chișinău face apel către societatea civilă, partidele politice parlamentare și extraparlamentare să susțină fără rezerve implementarea cerințelor formulate în Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, lăsând la o parte diferențele lor politice. Totodată, liderii de opinie sunt solicitați pentru a informa cetățenii în ceea ce privește obligațiile și beneficiile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană pentru poporul Republicii Moldova.

Zeci de mii de oameni s-au adunat duminică, în centrul Chișinăului pentru a participa la un miting pro-european organizat de președinta Maia Sandu. Acest eveniment a avut loc în 33 de orașe europene cu scopul de a susține demersului prezidențial al Republicii Moldova. Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, a fost alături de mulțimea de oameni și s-a adresat mulțimii cu mulțumiri și mesaje de încurajare.

SONDAJ

Ați primit primă de Crăciun de la angajator?

Da: 2 voturi
Nu: 17 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

19 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9677 RON
0.00020
USD
USD: 4.6059 RON
0.00810
GBP
GBP: 5.7949 RON
0.00800
HUF
HUF: 1.2995 RON
0.00550
BGN
BGN: 2.5399 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.2613 RON
0.01560
Convertor valutar

Rezultat: ---