Externe

Miting pro-european la Chișinău. Zeci de mii de moldoveni s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale

schedule 21 mai 2023, 19:02

Miting pro-european la Chișinău. Zeci de mii de moldoveni s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale
Antena 3

Zeci de mii de oameni s-au adunat duminică, în centrul Chișinăului pentru a participa la un miting pro-european. Roberta Metsola, președinta Parlamentului European, a fost alături de mulțimea de oameni și a s-a adresat mulțimii cu mulțumiri și mesaje de încurajare.

Miting pro-european la Chișinău. Oamenii au ieșit în stradă în semn de susținere

În capitala Republicii Moldova, duminică, a avut loc un miting pro-european. Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a luat parte la miting-ul din Piața Marii Adunări Naționale. Aceasta a fost primită cu un rând de aplauze. În discursul său, aceasta a vorbit în limba română:

"Dragi cetățeni ai Republicii Moldova, dragi Europeni. Am venit să aduc un singur mesaj: Europa este Moldova, Moldova este Europa. Dumneavoastră credeți în valorile noastre comune și în principiul solidarității europene. Solidaritate! Pentru că dumneavoastră înțelegeți, ca să ai pe cineva pe care să te bazezi, în care să te încrezi, asta înseamnă să fii european.”, a spus Roberta Metsola.

Oficialul european a declarat că acestea sunt valorile pe care le împărtășim și le promovăm. De asemenea, Metsola a mai menționat că acesta este motivul pentru care în aceste vremuri dificile, Parlamentul European, în mod continuu și-a exprimat sprijinul pentru independența, suveranitatea și integritatea teritoriului Republica Moldova.

„Noi am condamnat toate încercările de destabilizare, inclusiv transformarea energiei într-o armă politică, campaniile de dezinformare și repetatele încălcări ale spațiului aerien, precum și folosirea brutală împotriva țării dumneavoastră.”, a mai trasmis Roberta Metsola.

Încă din anul 2021, Uniunea Europeană a oferit un ajutor financiar de 20 de miliarde de lei moldovenești pentru Republica Moldova cu scopul de a susține țara atunci când se va afla în dificultăți economice.

„Vă spun că vă vom susține în această călătorie atât timp cât este necesar. Poporul dumneavoastră, pașnic și liber. Susținem aceste aspirații de a vă exprima speranțele, dorințele și așteptările de a vă determina soarta țării dumneavoastră", a spus Roberta Metsola, la Chișinău.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9751 RON
0.00050
USD
USD: 4.5879 RON
-0.01070
GBP
GBP: 5.8059 RON
-0.00650
HUF
HUF: 1.2827 RON
0.00690
BGN
BGN: 2.5437 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.046 RON
0.02730
Convertor valutar

Rezultat: ---