Social

Marcel Ciolacu: „Nu este cazul să ne pregătim de război”

schedule 27 ian. 2024, 10:12

Marcel Ciolacu: „Nu este cazul să ne pregătim de război”
Victor Mogyldea / Shutterstock

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că "nu este cazul să ne pregătim de război". Aceste declarații au venit în urma unor afirmații lansate în Marea Britanie despre posibilitatea declanșării unui război în Europa.

Marcel Ciolacu, despre pericolul unui război în Europa

Recent, în Marea Britanie au fost lansate niște declarații prin care se presupune că Rusia ar urma să declanșeze un război în Europa.

Premierul României, Marcel Ciolacu, susține că aceste afirmații nu sunt motiv de panică și că nu este cazul ca românii să se pregătească de război.

"Nu este cazul să ne pregătim de război", a spus Marcel Ciolacu într-un răspuns scurt la întrebările adresate de jurnalişti despre reacţia României în acest context.

Miercuri, şeful Statului Major al armatei britanice, generalul Patrick Sanders, a făcut apel la "antrenarea şi echiparea unei armate a cetăţenilor", deoarece există posibilitatea declanșării unui război în Europa.

Generalul Patrick Sanders consideră că este "esenţial şi nu doar de dorit" să fie luate "măsuri pregătitoare în vederea plasării societăţilor noastre pe picior de război dacă va fi nevoie".

"Aceasta este o acţiune care trebuie să mobilizeze întreaga naţiune", a subliniat el.
"Ucraina ilustrează faptul că armatele regulate încep războaiele, dar armatele de cetăţeni le câştigă", a mai declarat generalul britanic.

Un val de avertismente despre pericolul unui nou război mondial au fost lansate în Europa.

"Nu doar armata trebuie să fie capabilă să opereze într-un conflict sau într-un război. Este vorba despre întreaga societate care se va implica, fie că ne place sau nu", spune amiralul Rob Bauer, președintele Comitetului militar al NATO.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9758 RON
0.00070
USD
USD: 4.6438 RON
-0.00650
GBP
GBP: 5.82 RON
-0.01820
HUF
HUF: 1.269 RON
-0.00280
BGN
BGN: 2.5441 RON
0.00030
CHF
CHF: 5.0948 RON
-0.01160
Convertor valutar

Rezultat: ---