Politic

Ciolacu, despre legea pensiilor speciale: „Dacă nu trece de CCR, va exista o sesiune extraordinară în august”

schedule 05 iul. 2023, 10:54

Ciolacu, despre legea pensiilor speciale: „Dacă nu trece de CCR, va exista o sesiune extraordinară în august”
LCV / Shutterstock

Premierul României, Marcel Ciolacu, a afirmat că în cazul în care legea pensiilor speciale nu va trece de Curtea Constituțională a României, atunci va exista o sesiune parlamentară extraordinară în luna august.

Ce spune premierul României despre legea pensiilor speciale

Premierul Marcel Ciolacu spune că în cazul în care legea pensiilor speciale nu va trece de Curtea Constituțională, atunci se va organiza o sesiune extraordinară în luna august, deoarece și CCR are concediu.

„Chiar dacă nu va trece de Curtea Constituţională, am făcut un calendar întreg la grupurile parlamentare şi le-am explicat colegilor că va fi nevoie de o sesiune extraordinară, cred că în luna august. Ştim cu toţii că există o perioadă în care şi Curtea este în concediu. O să vedem termenele date de către Curte”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a menționat că cel mai probabil sesiunea extraordinară va fi planificată pentru începutul lunii august, pentru ca decizia CCR să fie transpusă pe legea pensiilor speciale. Oficialul român spune că va face tot posibilul pentru a urgenta această procedură deoarece este un subiect extrem de important pentru România.

„Am dreptul constituţional să fac, să mă adresez Curţii Constituţionale, fiind un lucru atât de important pentru România, de îndeplinit o reformă, astfel încât să putem depune cererea de plată numărul 3 (n.r. - din PNRR). O să fac acest demers, astfel încât termenul să fie unul mai rapid, ca în luna august, începutul lunii august, dacă este nevoie, dacă Curtea va considera necesar, să facem o sesiune extraordinară, să transpunem ce decide Curtea”, a spus Ciolacu.

CCR va dezbate sesizările Înaltei Curți de Casație și Justiție la finalul lunii

Printre altele, Marcel Ciolacu a mai afirmat că nu se poate merge mai departe cu pensiile speciale. Miercuri, 26 iulie 2023, Curtea Constituțională va dezbate sesizările Înaltei Curți de Casație și Justiție cu privire la neconstituționalitatea prevederilor legii pensiilor speciale și referitoare la cumulul pensiei cu salariul de la stat.

În cazul în care proiectul de lege va fi respins, va mai dura încă câteva zile sau săptămâni pentru motivarea hotărârilor, ceea ce face ca data sesiunii să fie după data de 15 august.

Unele modificări care ar putea apărea cu privire la convocarea unei sesiuni extraordinare mai devreme ar face referire la apariția unor urgențe. Totodată, în același timp cu sesiunea extraordinară ar putea să înceapă și discuțiile pentru noua lege a pensiilor publice și cea a salarizării.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 18 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

25 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6687 RON
-0.00620
GBP
GBP: 5.8125 RON
0.00330
HUF
HUF: 1.261 RON
0.00270
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00010
CHF
CHF: 5.1404 RON
-0.01130
Convertor valutar

Rezultat: ---