Social

ÎPS Teodosie este împotrivă ca preoţii să îi împărtăşească pe fumători sau pe concubini

schedule 28 ian. 2024, 13:28

ÎPS Teodosie este împotrivă ca preoţii să îi împărtăşească pe fumători sau pe concubini
Raluca Ene / Shutterstock

Înalt Prea Sfintitul Teodosie a declarat că preoţii nu ar trebui să îi împărtăşească pe creștinii care fumează sau trăiesc în concubinaj.

Arhiepiscopul Tomisului, despre creștinii fumători și concubini

Înalt Prea Sfintitul Teodosie spune că este contra ca preoții să îi împărtăşească pe creștinii care fumează sau trăiesc în concubinaj. Potrivit acestuia, traiul în concubinaj și fumatul sunt păcate.

"Este o iresponsabilitate. Feriţi-vă de aşa ceva. Mă mir, nu ştiu de unde este. Sper că nu e de la mine că l-aş opri de la slujbă. Şi eu am pe unii cărora le spun şi pe unii îi mai şi sun: ai ţinut canonul? Pe fumători, în special. Te-ai lăsat de fumat? Şi anumite păcate, trebuie preotul să fie pedagog, să fie atent, să îl atenţioneze pe fiul duhovnicesc, să nu se mai amăgească şi să nu se mai întoarcă la păcat", a declarat ÎPS Teodosie.

De asemenea, ÎPS Teodosie a vorbit şi despre persoanele care trăiesc în concubinaj.

"Cum să o privim cu îngăduinţă? Este un păcat mare. Trebuie să promovăm răbdarea. Sunt oameni fireşti, curaţi (n.r. cei care rezistă până la căsătorie)", a precizat Arhiepiscopul Tomisului.

În preajma sărbătorii de Bobotează, ÎPS Teodosie a fost în centrul unui nou scandal, după ce a declarat că fumătorii nu au voie să bea agheasmă de Bobotează pentru că "sunt mai rău ca păgânii". 

Totodată, ÎPS Teodosie a fost audiat la DNA Constanţa, acesta fiind inculpat într-un dosar de corupţie, pentru cumpărare de influenţă.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 9 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

28 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00090
USD
USD: 4.6156 RON
-0.00220
GBP
GBP: 5.7819 RON
0.00130
HUF
HUF: 1.2855 RON
-0.00310
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.0892 RON
0.00170
Convertor valutar

Rezultat: ---