Locale Externe Sport

Dezvăluiri șocante despre practicile Academiei Mouratoglou: Substanțe controversate administrate tinerilor sportivi

schedule 15 feb. 2024, 18:03

Dezvăluiri șocante despre practicile Academiei Mouratoglou: Substanțe controversate administrate tinerilor sportivi
Sursa foto: YouTube Ştiri de toate
Sara Maria Popa, tânără jucătoare de tenis, dezvăluie practici dubioase cu substanțe la Academia Mouratoglou, în contextul scandalului de dopaj.

Recent, lumea tenisului românesc a fost zguduită de declarații surprinzătoare venite din partea tinerei jucătoare Sara Maria Popa, în vârstă de 18 ani, clasată pe locul 448 în clasamentul WTA. Într-un context delicat, în care Simona Halep, una dintre cele mai iubite sportive din România, așteaptă decizia Tribunalului Sportiv de la Lausanne cu privire la acuzațiile de dopaj, fostul său antrenor, Patrick Mouratoglou, este adus în centrul atenției prin dezvăluiri neașteptate.

Sara Maria Popa, care a petrecut o perioadă din copilărie la prestigioasa Academie Mouratoglou, a vorbit deschis despre experiența sa și a altor tineri sportivi, care primeau anumite substanțe încă de la vârste fragede. "Am fost acolo când aveam 12 ani. Este adevărat că de la o vârstă fragedă li se dau sportivilor nişte substanţe. Jucătorii şi părinţii trebuie să fie de acord. Li se dă o foaie şi trebuie să semneze să fie de acord să ia acea substanţă," a mărturisit Popa.

Aceste practici, potrivit spuselor sale, nu erau supuse controlului agențiilor antidoping la categoria juniorilor, permițând astfel o anumită "libertate" până la vârsta de 17 ani, moment în care controalele devin mai intense. Popa a subliniat distincția dintre suplimentele obișnuite și substanțele controversate administrate la academie, precizând că, deși ea personal nu a consumat astfel de substanțe, nu poate garanta pentru comportamentul altor sportivi.

Această dezvăluire vine într-un moment în care integritatea sportului este mai importantă ca niciodată, iar acuzațiile de dopaj pot afecta cariere și pot schimba percepția publicului asupra sportivilor implicați. În timp ce așteptăm clarificări și eventuale consecințe ale acestor acuzații, comunitatea sportivă și fanii tenisului sunt cu ochii ațintiți spre această poveste, sperând într-un final pozitiv și în măsuri care să asigure un mediu curat și echitabil în lumea tenisului.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9764 RON
-0.00050
USD
USD: 4.65 RON
-0.01390
GBP
GBP: 5.818 RON
0.00140
HUF
HUF: 1.2774 RON
-0.00380
BGN
BGN: 2.5444 RON
-0.00030
CHF
CHF: 5.0964 RON
-0.00730
Convertor valutar

Rezultat: ---