Showbiz

Dana Budeanu, reclamată la CNCD de către o familie de români din Suedia. Ce anume i-a deranjat: „Să vă cereți scuze public”

schedule 13 mar. 2023, 10:22

Dana Budeanu, reclamată la CNCD de către o familie de români din Suedia. Ce anume i-a deranjat: „Să vă cereți scuze public”
Sursa foto: YouTube VERDICT DANA BUDEANU

Dana Budeanu a fost reclamată la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) de către o familie de români din Suedia. Ce anume i-au reproșat aceștia și ce greșeală cred părinții respectivi față de copilul lor.

De ce a fost reclamată Dana Budeanu la CNCD

Dana Budeanu a postat o filmare, pe pagina ei de Facebook, în care a vorbit în stilul ei caracteristic despre persoanele care s-au speriat de cutremurele din Turcia și și-au pregătit bagajele, în cazul în care se întâmplă ceva asemănător și la noi în țară, numindu-i pe aceștia „handicapați”. Afirmațiile sale i-au deranjat pe niște părinți unui copil care are probleme de sănătate.

 ”Știu eu vreo doi care și-au făcut bagajul pentru cutremur. Ce ți-ai pus în bagajul tău pentru cutremure, handicapatule?”,a zis Dana Budeanu, în videoclipul respectiv.

Primul care a văzut filmarea cu pricina a fost tatăl copilului, Andrei Mihai, tot el fiind și cel care i-a adresat o scisoare vedetei, scoțând în evidență faptul că el și soția sa sunt profund dezamăgiți de comentariile jignitoare pe care le-a făcut. Ceea ce i-a scos din sărite, de fapt, a fost faptul că a folosit termenul “handicapat” într-un sens peiorativ, nefăcând altceva decât să perpetueze stereotipuri negative despre persoanele cu dizabilități, ceea ce poate duce la discriminare și excluziune socială.

Prin intermediul scrisorii respective, a dorit să îi transmită Danei Budeanu faptul că a greșit și că își doresc din partea ei să își ceară scuze public pentru comentariile pe care le-a făcut. Andrei Mihai a mai zis că, din punctul lui de vedere, este foarte important să se asigure că toți cetățenii sunt tratați cu respect și cu demnitate, indiferent de problemele pe care le au.

”Suntem profund dezamăgiți de comentariile jignitoare pe care le-ați făcut într-un videoclip recent publicat pe Facebook, în care ați folosit termenul “handicapat” într-un sens peiorativ. Aceste comentarii sunt extrem de ofensatoare și perpetuează stereotipuri negative despre persoanele cu dizabilități, ceea ce poate duce la discriminare și excluziune socială.
Prin intermediul acestei scrisori, dorim să vă solicităm să vă cereți scuze public pentru comentariile dumneavoastră și să vă angajați să promovați o cultură a respectului și toleranței față de persoanele cu dizabilități. Este important să ne asigurăm că toți cetățenii sunt tratați cu demnitate și respect, iar utilizarea unui limbaj jignitor nu are loc într-o societate civilizată”, a scris tatăl copilului în scrisoarea respectivă, conform fanatik.ro.

Aceștia au decis să se mute în Suedia, tocmai pentru că persoanele cu dizabilități sunt tratate cu respect și nu sunt discriminate.

”În Suedia, persoanele cu dizabilități sunt tratate cu respect in primul rând. Pot spune chiar că sunt discriminate în mod pozitiv și primesc absolut tot ajutorul de care au nevoie. Plecând de la echipamente gratuite, personal calificat care se ocupa de îngrijirea lor și terminând cu infrastructura care este 100% accesibilă persoanelor cu dizabilități. Aici mă refer atât la clădirile publice, cât și cele private”, a ma zis Andrei Mihai.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9761 RON
0.00010
USD
USD: 4.6567 RON
0.01320
GBP
GBP: 5.7878 RON
-0.01800
HUF
HUF: 1.2649 RON
-0.00200
BGN
BGN: 2.5442 RON
0.00010
CHF
CHF: 5.0938 RON
0.02600
Convertor valutar

Rezultat: ---