Război Israel - Hamas. Egiptul a deschis punctul Rafah pentru a primi străini și răniți din Fâșia Gaza

01 nov. 2023, 10:18
Foto: KHALED ELFIQI/AGERPRES
Urmăriți-ne pe: Google news Copy Share

Război Israel - Hamas. Egiptul a deschis punctul Rafah pentru a primi străini și răniți din Fâșia Gaza. Negociatorii din Qatar au ajuns la un acord cu țările implicate. 

Egiptul a deschis punctul Rafah

Qatar a mediat un acord între Egipt, Israel și Hamas, în coordonare cu SUA, pentru a permite evacuări limitate din Gaza. susține o sursă din zonă, citată de Reuters

Sunt vizați cei care au pașapoarte străine și oamenii grav răniți din Gaza, a explicat sursa. Cu toate acestea, nu a fost stabilit un interval de timp în care punctul de trecere a frontierei Rafah va fi deschis. 

Un oficial egiptean citat de CNN a confirmat, sub protecția anonimatului, că este vorba despre 81 de palestinieni „grav răniți” din Gaza care vor primi tratament în Egipt.

Preşedintele Consiliului pentru Securitate Naţională din Israel, Tzachi Hanegbi, a declarat marți că Israelul speră că Egiptul își va deschide granița pentru a permite răniților să fie tratați în spitalul de la Rafah și în spitalele de campanie care pot fi înfiinţate pe partea egipteană a graniţei.

Nave pe post de spitale în mica zonă de sud-vest a Fâşiei Gaza

Hanegbi a mai spus că o serie de ţări au dat curs solicitării premierului Benjamin Netanyahu de a trimite nave care vor acosta în largul coastei Fâşiei Gaza şi vor servi ca spitale în mica zonă de sud-vest a Fâşiei pe care Israelul a desemnat-o ca zonă sigură, scrie The Times of Israel.

„Echipe medicale vor fi prezente mâine (miercuri - n.r.) la punctul de trecere pentru a examina cazurile care vin (din Gaza) imediat ce sosesc şi pentru a stabili spitalele la care vor fi trimise”, a declarat ieri pentru AFP un oficial medical din oraşul egiptean El Arish.

Canalul 12 din Israel afirmă că Egiptul construieşte un spital de campanie chiar la graniţă.



Citeste si