Social Locale

Zăpadă de 4 metri pe Transfăgărășan. Lucrări de deszăpezire chiar în prima zi de vară. Când se deschide drumul

schedule 01 iun. 2023, 17:26

Zăpadă de 4 metri pe Transfăgărășan. Lucrări de deszăpezire chiar în prima zi de vară. Când se deschide drumul
DRDP Brașov/Facebook

Reprezentanții DRDP Brașov au postat pe pagina lor de Facebook imagini spectaculoase cu straturile de zăpadă de pe Transfăgărășan chiar în prima zi de vară. Lucrările de deszăpezire sunt în toi, iar turiștii abia așteaptă să se deschidă drumul.

Drumurile de pe Transfăgărășan sunt deszăpezite în prima zi de vară

Oficial, este prima zi de vară, însă pe Transfăgărășan încă mai domnește iarna. Temperaturi scăzute, frig și nămeți de 3-4 metri înălțime. Cu asta au de furcă drumarii din cadrul DRDP Brașov care încearcă să curețe drumurile din zonă.

Aceștia au surprins câteva imagini senzaționale pe Transfăgărășan, iar DRDP Brașov le-a postat pe pagina de Facebook pentru a fi admirate și de restul oamenilor. Transfăgărășan este considerat cel mai faimos drum din România, iar în procesul operațiunilor de deszăpezire pare a fi un colț de rai desprins din basme.

Zăpada s-a întărit destul de mult, iar drumarii nu pot curăța drumul atât de ușor. plus la toate, nici temperaturile nu sunt pe măsura perioadei în care ne aflăm. Stratul de zăpadă ajunge la 3-4 metri.

"Mult a fost, puțin a rămas!
Cu toate că lucrăm în condiții vitrege, cu temperaturi scăzute, între nămeți de peste 3-4 metri, rămânem optimiști că vom putea deschide drumul până la mijlocul acestei luni,” este mesajul celor de la DRDP Brașov.

Potrivit reprezentanților DRDP Brașov, utilajele înaintează greu din cauza iernii prelungite și a temperaturilor scăzute din ultima perioadă.

În urmă cu doar o săptămână, stratul de zăpadă atingea în jur de 5-6 metri, aproape dublu față de acum. Atunci, utilajele obișnuite nu au putut face față, motiv pentru care a fost nevoie de intervenția unui excavator în ajutorul descărcătoarelor frontale, a frezelor și altor dotări specifice.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 5 voturi
Nu: 13 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

18 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9715 RON
-0.00080
USD
USD: 4.5614 RON
0.00310
GBP
GBP: 5.8088 RON
0.01240
HUF
HUF: 1.2606 RON
0.00220
BGN
BGN: 2.5419 RON
-0.00040
CHF
CHF: 5.1628 RON
0.00210
Convertor valutar

Rezultat: ---