Meteo

Prima zăpadă pe Transfăgărășan. A nins și în Bucovina și la Voineasa

schedule 16 oct. 2023, 10:50

Prima zăpadă pe Transfăgărășan. A nins și în Bucovina și la Voineasa
Foto: captură video DRDP Braşov

A căzut prima zăpadă în România, pe Transfăgărășan. Drumarii spun că luni au deszăpezit deja la Bâlea; stratul de zăpadă măsoară 3 centimetri pe tronsonul dintre Bâlea Lac și Bâlea Cascadă. Și în Bucovina și la Voineasa, județul Vâlcea, a nins. 

Prima zăpadă din această toamnă pe Transfăgărășan

Drumarii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, care acționează pe cel mai cunoscut drum din România, pentru deszăpezire, spun că au intervenit, în dimineața de luni, la Bâlea, pentru curățarea carosabilului.

Stratul de zăpadă măsoară 3 centimetri pe tronsonul dintre Bâlea Lac și Bâlea Cascadă. Drumarii au transmis că, deocamdată, nu sunt probleme de circulație. La Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munții Făgăraș, stratul de zăpadă are 15 centimetri de zăpadă, conform meteorologilor sibieni. 

„Utilajele de deszăpezire de la Districtul Bâlea au intervenit azi dimineață pentru curățarea carosabilului. Stratul de zăpadă are în jur de 3 cm pe tronsonul dintre Bâlea Lac și Bâlea Cascadă, dar deocamdată nu sunt probleme de circulație. Îi rugăm pe cei care vor să circule în zonă să fie pregătiți să conducă în condiții de iarnă pentru că vremea va rămâne deosebit de rece și în următoarele zile!”, a precizat, luni, DRDP Braşov.  

A nins și la Voineasa, în județul Vâlcea. Pe pârtie s-a depus deja un strat subțire de zăpadă, iar peisajul pare desprins din povești. 

Foto: Domeniul schiabil Transalpina - Voineasa

A nins și pe Transalpina

A căzut prima zăpadă și pe Transalpina, iar drumarii au scos utilajele şi au deszăpezit. Drumarii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova anunță că au acționat noaptea trecută pe DN 67C (Transalpina) cu 2 utilaje de deszăpezire, pentru a asigura un carosabil practicabil în condiții de siguranță.

„Rugăm participanți la trafic să aibă autoturismele echipate corespunzător pentru iarnă dacă doresc să parcurgă drumuri unde temperaturile sunt scăzute sau unde sunt precipitații sub forma de ninsoare” - este mesajul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9759 RON
-0.00010
USD
USD: 4.6361 RON
0.00770
GBP
GBP: 5.8194 RON
0.00060
HUF
HUF: 1.2736 RON
-0.00460
BGN
BGN: 2.5441 RON
CHF
CHF: 5.0891 RON
0.00570
Convertor valutar

Rezultat: ---