Social

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor solicită demisia lui Daniel Horodniceanu: „Este timpul să plecaţi acasă”

schedule 07 mai 2023, 19:48

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor solicită demisia lui Daniel Horodniceanu: „Este timpul să plecaţi acasă”
BZI/Youtube

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) a solicitat ca Daniel Hodorniceanu de la Consiliul Superior al Magistraturii să fie eliberat din funcție, după ce în spațiul public a apărut un clip video în care fostul şef al DIICOT le reproșează unor poliţişti pentru că l-au tras pe dreapta, mai ales la funcția pe care o deține.

Sindicatul Polițiștilor solicită demisia lui Hodorniceanu

Sindicatul Național al Polițiștilor a cerut ca Daniel Horodniceanu să fie eliberat din funcția sa de vicepreședinte al CSM, după ce în social media a apărut un filmuleț în care acesta are un comportament inadecvat față de niște polițiști care l-au tras pe dreapta. Sindicatul este indignat de atitudinea bărbatului și spune că nu a respectat legea.

"Astăzi a apărut în media o filmare în care domnul Horodniceanu, fostul prim-procuror al DIICOT, actualmente vicepreședinte al CSM, a mai demonstrat incă o dată că în România, articolul 16 din Constitutie este scris doar pentru "fraierimea" care, nu-i așa, trebuie să se conformeze și să respecte legea, lege pe care politicienii in general, iată că și magistrații, o ignoră, ba chiar încearcă prin atitudine să intimideze polițistii care, culmea, nu fac decât să ..... aplice legea!

Sindicatul a subliniat că având in vedere gravitatea afirmațiilor și a atitudinii pe care le-a avut la adresa Poliției Române, dar și impactul negativ și umbra de îndoială aruncată de un asemenea comportament asupra justiției în general, magistraților în special, instituția solicită următoarele lui Daniel Horodniceanu:

  • demisia din funcția de vicepreședinte al CSM! Nu este firesc ca un vicepreședinte CSM, aparator și garant al bunei funcționări a justiției, să aibe un asemenea comportament specific celor pe care DIICOT îi are în vedere atunci când își indeplinește atribuțiile.
  • demisia din magistratură! Este timpul să plecati acasă domnule procuror și asta pentru că, prin cel putin tentativa de trafic de influență, dumneavoastră v-ați introdus singur într-o incompatibilitate crasă cu statutul de magistrat", au scris cei de la Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) pe pagina lor de Facebook.

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, solicitare către IGPR și MAI

De asemenea, SNPPC este de părere că "nu este sănătos pentru români sau pentru justiția din România, menținerea pe funcția din CSM dar și ca magistrat a unei persoane cu un vădit comportament duplicitar".

"Nu putem să nu ne întrebăm care ar fi fost atitudinea procurorului Horodniceanu, dacă ar fi avut în lucru un dosar în care să existe o probă video cu polițiști care, admonestați de un interlop, ar fi cedat presiunii și nu ar fi luat masuri legale. Sau dacă în locul său ar fi fost un polițist cu un asemenea comportament", au mai explicat reprezentanţii SNPPC.

Totodată, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual a cerut IGPR și MAI să intervină în acest caz, să comunice și să își apere onoarea, probitatea, cinstea, curajul, pentru că dacă nu o vor face acest lucru ar însemna că încurajează acest tip de atitudine și comportament față de oamenii legii și față de sfidare a legii.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 8 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

27 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9757 RON
0.00070
USD
USD: 4.6253 RON
0.02470
GBP
GBP: 5.7992 RON
0.01880
HUF
HUF: 1.2777 RON
-0.00030
BGN
BGN: 2.544 RON
0.00040
CHF
CHF: 5.0905 RON
0.00590
Convertor valutar

Rezultat: ---