Social

Șeful Casei de Pensii, despre pensiile românilor înainte de Crăciun: „Fac o precizare foarte importantă”

schedule 27 oct. 2023, 11:34

Șeful Casei de Pensii, despre pensiile românilor înainte de Crăciun: „Fac o precizare foarte importantă”
Matej Kastelic/Shutterstock

Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, a anunțat ce se întâmplă cu pensiile a milioane de români în ajunul sărbătorilor de iarnă.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor de sărbători

În ultima perioadă, au tot existat zvonuri precum că nu ar mai exista bani pentru pensii. Șeful Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a vorbit despre pensiile românilor și le-a dat asigurări seniorilor că își vor primi banii lunar. 

"Fac o precizare foarte importantă. Aceea că avem banii de pensii. Am auzit zvonuri în piață că avem probleme cu banii, ceea ce nu este deloc adevărat. Poate unele ministere au, dar nu și Casa Națională de Pensii Publice. Lumea trebuie să știe că există bani și că vor primi pensiile la timp înainte de sărbători, așa cum le-au primit și înainte de Paști, de Revelion, de Sfântul Dumitru sau mai știu eu când. Nu se pune problema să ajungem în imposibilitatea de a le mai plăti”, a explicat Daniel Baciu. 

Șeful Casei Naționale de Pensii a transmis că în primă fază că viramentele se fac din data de 20 noiembrie către Poșta Română. Respectiv, poștașii vor avea grijă ca pensionarii să-și primească banii la timp.

"În primul rând trebuie sa precizez că noi facem viramentele de bani către Poșta Română și alte bănci începând din 20 noiembrie. Faptul că vor exista câteva zile libere la finele lui noiembrie și început de decembrie nu ne afectează, fiindcă noi asiguram fluxul normal. Sigur, va exista o presiune pe poștași care vor trebui să ajungă și în Munții Apuseni, și la cota 2.000, și la etajul zece al unui bloc din cine știe ce oraș. Dar o vor face, așa cum au mai făcut-o. Însă, fac precizarea foarte importantă, că avem banii de pensii. 
In plus, menționez și că jumătate din cele cinci milioane de pensionari primesc pensia pe card și acolo e mult mai simplu, printr-o simplă apăsare de tastatură!”, a explicat Daniel Baciu.

SONDAJ

Folosiți variantele de round-up și cashback ca să economisiți bani?

Da: 7 voturi
Nu: 19 voturi
Trebuie sa alegeti minum un raspuns!
Trebuie sa alegeti un raspuns!
Camp obligatoriu!

26 useri au trimis feedback

EUR
EUR: 4.9765 RON
-0.00020
USD
USD: 4.6373 RON
0.00130
GBP
GBP: 5.8018 RON
0.00490
HUF
HUF: 1.2662 RON
0.00090
BGN
BGN: 2.5444 RON
CHF
CHF: 5.0832 RON
0.00110
Convertor valutar

Rezultat: ---